Επεισόδια στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

Επεισόδια στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά
Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν στα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η αστυνομία προχώρησε σε είκοσι έξι προσαγωγές.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προπηλακίστηκε στην οδό Κοραή από ομάδα διαδηλωτών, που τον περικύκλωσαν και τον εξύβρισαν. Οι δράστες απωθήθηκαν από αστυνομική δύναμη που έφθασε στο σημείο, ενώ ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο, λόγω του στρες που του δημιούργησε η επίθεση.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν στα Χαυτεία, όπου ομάδα νεαρών πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και μπροστά στη Βουλή όπου πέταξαν δύο μολότοφ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές.

Λίγο πριν άγνωστοι πυρπόλησαν ένα βαν κινητού συνεργείου της ΕΡΤ, στην οδό Κοραή.

Το απόγευμα περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.

Εσπασαν ΑΤΜ και αυτοκίνητα οι αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη

«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση σε βάρος του πρώην προέδρου της Βουλή, ο οποίος υπηρετεί επί δεκαετίες με ήθος, συνέπεια και πάθος τα συμφέροντα του λαού και του τόπου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Φ. Πετσάλνικος.

«Τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες αμαυρώνουν τον εορτασμό της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και τους εργαζομένους», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Πετσάλνικος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους θεράποντες γιατρούς και με τον κ. Κακλαμάνη.

«H Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όπως και την επίθεση στον πρώην πρόεδρο της Βουλής», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.

«Η Αθήνα δεν είναι ανοχύρωτη ή αφύλακτη πόλη», πρόσθεσε, «η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την κοινωνία, αλλά και κάθε μεγάλη κινητοποίηση ειρηνικά διαμαρτυρόμενων διαδηλωτών από τη δράση μιας μικρής μειοψηφίας που προσφεύγει με κάθε αφορμή στη βία. Ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο, το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα μας είναι σκηνές σαν αυτές που διαδραματίσθηκαν στην πρωτεύουσα».

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις στην Αθήνα.