Επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια στην Ολομέλεια της Βουλής

Επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια στην Ολομέλεια της Βουλής
Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χ.Α. χειροδίκησε εναντίον του Νίκου Δένδια, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανοίκειες εκφράσεις σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ενώ επί ώρα αρνήθηκε να εξέλθει από την αίθουσα μολονότι είχε αποβληθεί από τον προεδρεύοντα, Μάκη Μπαλαούρα.

Εν τέλει επενέβη η φρουρά και οδήγησε εκτός τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο

Ο Μάκης Μπαλαούρας υπέβαλε πρόταση μομφής κατά ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, η οποία έγινε δεκτή από το Σώμα.

Διαβάστε: Δένδιας: Έτσι μου επιτέθηκε ο Κασιδιάρης

Έτσι, η Χρυσή Αυγή δεν θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών. Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο Κασιδιάρης προτείνεται από τον κ. Μπαλαούρα να μην συμμετέχει ούτε στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και να περικοπεί η βουλευτική αποζημίωσή του.  

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε το λόγο και δήλωσε ότι με ευθύνη του Ν. Δένδια και του Χ. Αθανασίου, ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε οδηγηθεί στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία, όπως υποστήριξε.

"Ο εκδημοκρατισμός σας είναι a la carte. Συνέβη ένα επεισόδιο και το καταδικάσατε όλοι. Ξεχνάτε όλοι ότι πριν από δύο χρόνια εξ αιτίας αυτού του κυρίου, του Σαμαρά και του Αθανασίου ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός της ΝΔ και εμείς βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία. Ποιο από τα δύο είναι βία; Εάν δεν υπήρχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος ο Κασιδιάρης να συγκρατηθεί θα τρέχατε από τις πόρτες", τόνισε.Το επεισόδιο
Πώς εκτυλίχθηκε το επεισόδιο


Το επεισόδιο ξέσπασε όταν την ώρα που μιλούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, από τα έδρανα της Χ.Α., ο κ. Δένδιας πέρασε μπροστά του εξερχόμενος της αιθούσης.

Ο Κασιδιάρης, σε έντονο ύφος, του είπε: "Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω;". Ο κ. Δένδιας κοντοστάθηκε, και ακολούθησε η χειροδικία και το πανδαιμόνιο.

Πολλοί βουλευτές, από όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, σηκώθηκαν και έτρεξαν προς το σημείο.

Ο κ. Μπαλαούρας φώναζε συνεχώς "φρουρά, φρουρά!", έχοντας αποβάλει τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ζήτησε κατόπιν το λόγο, είπε ότι δεν προξένησε κανένα επεισόδιο, αλλά το αδίκημα του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η ΚΟ της Χ.Α. είπε ότι έχει το δικαίωμα της χειροδικίας, ανέφερε ο κ. Δένδιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτό το επεισόδιο η κοινωνία θα κατανοήσει ότι η δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα δεδομένο, αλλά χρειάζεται διαρκής μάχη, ώστε να επιτρέπει στο πολίτευμα αυτό να λειτουργεί.

"Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία", σημείωσε.

"Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές", είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.Αποχώρηση Κασιδιάρη από την Ολομέλεια με πεζοδρομιακές εκφράσεις

Συνωμοσία βλέπει ο Γεωργιάδης

Σε απόπειρα αποπροσανατολισμού από τη συζήτηση για τα μέτρα και τις πρόνοιες της συμφωνίας που συζητώνται στη Βουλή απέδωσε την επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη εντός της Ολομέλειας εναντίον του Ν. Δένδια, ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον Σκάι, έκανε λόγο για "κρυφή συμμαχία" Χρυσής Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

"Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως", είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι "όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν"."Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του", είπε.Αποβάλλεται η ΧΑ από τις Επιτροπές

Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά.
 
Σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο. 

"Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι δια της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο", είπε.

Καταδικάζουν βουλευτές

"Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα", ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.
 
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι μίλησε για εικόνες ντροπής και χαρακτήρισε λεκέ του κοινοβουλίου τη χειροδικία. "Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι για φασιστικά καθεστώτα. Καλώ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν μυαλό να απομονώσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές", πρόσθεσε.

"Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής", είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.

"Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη», τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης από την Ένωση Κεντρώων.