Αυτόφωρο για δημοσιοποίηση παρανόμων βίντεο

Αυτόφωρο για δημοσιοποίηση παρανόμων βίντεο
Τείχος απέναντι στους εκβιασμούς των χρυσαυγιτών υψώνει ο Άρειος Πάγος, καθώς μετά την αποστολή σχετικών δημοσιευμάτων από τον Ν. Δένδια, η εισαγγελέας του ΑΠ παρενέβη, ζητώντας από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν πιθανά αδικήματα εκβιασμού κατά μελών της κυβέρνησης, κάτι που συνιστά κακούργημα.

Επίσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε τη σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών, μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση που δημοσιοποιηθεί εκ νέου παράνομο υλικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κ. Κουτζαμάνη επικαλείται μάλιστα εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που είχε εκδοθεί σε ανύποπτο χρόνο το 2012, για τη δυνατότητα σύλληψης μελών της Βουλής σε περιπτώσεις διάπραξης κακουργημάτων.

Η ίδια ζήτησε να αξιολογηθούν δημοσιεύματα που της απέστειλε ο Ν. Δένδιας προκειμένου να διαπιστωθεί έαν από τη υποκλαπείσα συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη προκύπτει τέλεση του αδικήματος της βίας ή απειλής βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος (άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα) ή άλλη αξιόποινη πράξη.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε επίσης την ταχύτατη περαίωση της πρακαταρκτικής έρευνας που θα εξετάσει το ενδεχόμενο αθέμιτης παγίδευσης.

//www.nooz.gr/uploads/Greece/areiospagos2110.jpg

Επιστολή Δένδια

Νωρίτερα, ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της Χρυσής Αυγής οπτικοακουστικού υλικού, απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας με αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο υπουργός αναφέρει σε συνοδευτική επιστολή:

"Κυρία Εισαγγελεύ, με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω -ενδεικτικά προσκομιζόμενα- δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της "Χρυσής Αυγής" (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού".

Μετά τούτων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάσθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά Δένδια αναφορικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου τον σχετικό φάκελο.

Με το ίδιο διαβιβαστικό έγγραφο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει ο επίμαχος φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παν. Μπαλτάκος.

Αντίδραση Χ.Α.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε:

"Οι απειλές της Κουτζαμάνη ότι θα συλλάβει όποιον βουλευτή αποκαλύψει την αλήθεια, επιβεβαιώνουν 100% τον Μπαλτάκο. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι ενεργούμενο της χούντας Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε έναν νόμιμο πολιτικό Αγώνα και εν εν ονόματι του ελληνικού λαού θα τον πάει μέχρι το τέλος, μέχρι να πάνε στην φυλακή όσοι καταλύουν το Σύνταγμα των Ελλήνων".