Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας!

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας!
Σε... εφαρμογή του νόμου, που προβλέπει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη εξόφλησης του λογαριασμού της ΔΕΗ - στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το τέλος ακινήτων -, προέβη το πρωί της Τετάρτης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ξεκινώντας από το υπουργείο Υγείας!

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ διέκοψαν συμβολικά το ρεύμα στο υπουργείο για τέσσερις ώρες, εξαιτίας των οφειλών του προς την επιχείρηση, που ανέρχονται σε 3.800.000 ευρώ

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος, είναι "απαράδεκτο γεγονός" το ελληνικό Δημόσιο να χρωστά 141 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και την ίδια ώρα "να δίνει εντολή να κοπεί το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο".

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο ανάλογες κινήσεις να γίνουν και σε άλλα υπουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε κατοικίες φτωχών και ανέργων, ενώ σε περίπτωση - όπως στην Αθήνα - που τη διακοπή της ηλεκτροδότησης αναλαμβάνουν εργολάβοι, τότε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας για κάθε σπίτι φτωχού ή ανέργου.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναγνώρισε ότι η κινητοποίηση έχει βάση, καθώς όταν ζητείται από τους «μικρούς» να πληρώσουν, θα πρέπει να είναι εντάξει στις πληρωμές τους και οι μεγαλοι καταναλωτές.

Στα 856 εκατ. ευρώ τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Στα 856 εκατ. ευρώ φθάνουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ απο ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση με αφορμή τη συμβολική διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών, λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.