Ρίχνουν τόνους Σκανδαλίδης και Παπουτσής

Ρίχνουν τόνους Σκανδαλίδης και Παπουτσής
«Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ένας στρατιώτης του Κινήματος. Ένας φανατικός οπαδός της συντεταγμένης μάχης όλων των δυνάμεων», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη συνέντευξή του, που ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου.

«Στη συνέντευξη τόνισα, για ακόμα μια φορά, ότι οι μάχες που δίνει καθημερινά ο Ελληνας πρωθυπουργός σε όλο τον κόσμο, αποτελούν ελπίδα για τη χώρα και ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι μονόδρομος», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη στη Real News, χαρακτήρισε τα νέα οικονομικά μέτρα «γροθιά στο στομάχι των ιδεών, των στόχων και των οραμάτων μας».

«Τα μέτρα είναι μονόδρομος. Η διαχείριση όμως της πολιτικής που τα επέβαλε, έχει μεγάλα κενά», σημείωσε.

«Η εικόνα και το περιεχόμενο της πολιτικής μας δεν έχουν και πολλή σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θα έλεγα ότι δεν έχουν σχέση και με το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης.

Επίσης, ανέφερε ότι στην ομιλία του πρωθυπουργού την περασμένη Δευτέρα «ένιωθα μία απόσταση να τον χωρίζει από την κυβέρνηση και το κόμμα του».

«Είναι δική του κύρια ευθύνη για τις δομές, τις λειτουργίες και τις πρακτικές που επέβαλε ή ανέχθηκε. Επειγόντως οφείλει να λειτουργήσει και ως πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να καλύψει την απόσταση, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα ή πραττόμενα», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Χρ. Παπουτσής: «Ηταν μια στιγμή έντασης»...

Η συνέντευξή του ήρθε μετά τα πυρά του Χρήστου Παπουτσή κατά του Φίλιππου Σαχινίδη στη Βουλή. Ο υφυπουργός Οικονομικών φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

«Υπάρχουν στιγμές στις οποίες δεν είσαι απόλυτα ψυχρός. Εκείνη η στιγμή ήταν μια στιγμή έντασης», δήλωσε στον Αντ1 ο κ. Παπουτσής, επισημαίνοντας ότι «δεν υπήρχε καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Σαχινίδη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πολιτικό θέμα και πως το πολιτικό θέμα «είναι ότι εδώ, σε αυτή την κρίσιμη φάση, χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των υγιών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, και αυτό προϋποθέτει από την πλευρά μας καθαρό λόγο, μετριοπάθεια και πάνω απ’ όλα συγκεκριμένους στόχους. Και ο στόχος δεν είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση, είναι πάντοτε η ανάπτυξη, είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».

Ακόμη, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, «δεδομένου ότι δεν είναι ένα περιστατικό σύνηθες». «Επρεπε να ενημερωθεί και ο ίδιος για το τι ακριβώς διημείφθη», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής «και επιπλέον γιατί έχω υποχρέωση να ενημερώνω τον ίδιο μια και εκπροσωπώ τον ίδιο στο Κοινοβούλιο».

Αντιδράσεις

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι το κόμμα δεν διατρέχει κίνδυνο διάσπασης ή διχασμού και ότι θα ήταν καλό να μην προσβλέπουν κάποιοι στο θυμικό.

Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με τα σκληρά λόγια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Σαχινίδη, ανέφερε τα εξής: «Όλοι δεχόμαστε πίεση, κανείς δεν συμμετέχει ευχάριστα στη λήψη αυτών των σκληρών μέτρων. Πρέπει, όμως, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Όλοι έχουμε την ευθύνη, που μας αναλογεί μέσα στην κυβέρνηση και τη Βουλή. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το αναπτυξιακό επίπεδο της χώρας. Πρέπει να καταστήσουμε και πάλι την Ελλάδα αξιόπιστο μέλος των πιο αναπτυγμένων χωρών του δυτικού κόσμου. Πρέπει να κάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια υπέρβασης και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με γενναιοψυχία. Απαιτείται υπομονή και επιμονή, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τα συγκρουσιακά φαινόμενα που παρατηρούνται και στα δύο μεγάλα κόμματα.

«Όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς την οικογένεια σου, τότε αύριο δεν μπορείς να υπερασπιστείς και την πατρίδα. Αυτό το οποίο κάνει ο κ. Σαμαράς να αποφεύγει να στηρίξει το οποιοδήποτε έργο της ΝΔ, νομίζω ότι προσβάλει την ίδια την παράταξη. Σαφέστατα ο κ. Καραμανλής έκανε πάρα πολλά λάθη, όμως δεν υπήρχε δόλος ούτε σε αυτόν ούτε και στον κ. Σημίτη», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Μου κάνει εντύπωση η πολεμική των δυο κομμάτων εξουσίας απέναντι στους προκατόχους των δύο αρχηγών του σήμερα. Η κρίση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι δυσβάσταχτη. Είναι αδιανόητο να μην το αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο. Και αντί να δημιουργείται ένα ενιαίο ευρύτερο μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων, διαπιστώνω ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ τρώγονται. Αυτό μας έλειπε, σε αυτή την κρίση, να έχουμε και μια εσωτερική φαγωμάρα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετους κινδύνους την Ελλάδα».