Η ψηφοφορία των... απόντων βουλευτών

Η ψηφοφορία των... απόντων βουλευτών
Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει την ψηφοφορία της περασμένης Πέμπτης για τον Κώδικα Δικηγόρων στην Επιτροπή της Βουλής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, κατά την ψηφοφορία βρίσκονται στα έδρανα τους συνολικά τρεις βουλευτές, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης εκφωνούσε κατ΄ επανάληψη πως τα άρθρα γίνονται δεκτά κατά… πλειοψηφία.

Μάλιστα, στις έντονες ενστάσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος αρνείται να απαντήσει και συνέχισε ακάθεκτος την ψηφοφορία.

Όπως καταγγέλλει η κ. Κωνσταντοπούλου η ψηφοφορία είναι άκυρη, καθώς στην αίθουσα βρίσκονταν μόνον τρεις βουλευτές, ενώ -σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής- για να υπάρχει έγκυρη ψηφοφορία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της Επιτροπής, δηλαδή -στη συγκεκριμένη Επιτροπή, που έχει 31- θα έπρεπε ψηφίσουν θετικά 13 βουλευτές.

Ο κ. Βιρβιδάκης μετά το σάλο που δημιουργήθηκε μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ και δήλωσε πως θα δώσει εξηγήσεις μόνο στη Βουλή, ενώ αποκάλυψε πως από την Πέμπτη δέχεται απειλές τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.