Προσκλητήριο στους πολίτες, επίθεση στη ΝΔ

Προσκλητήριο στους πολίτες, επίθεση στη ΝΔ
«Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην ελληνική κοινωνία», είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων, στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι με μεγάλη προσπάθεια, η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και πρόσθεσε ότι πιθανόν να υπήρχαν και καλύτεροι μηχανισμοί, αλλά εμείς αυτόν είχαμε.

«Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, και επιτηρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, εξηγώντας τι σημαίνει για τη χώρα αυτή η επιτήρηση.

«Δεν είναι καθόλου ευχάριστο», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ανέφερε μάλιστα ότι είδε σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες «΄΄Έξω το ΔΝΤ". Θα μπορούσα να συνυπογράψω και να βάλω από κάτω ΄΄Έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή΄΄. Απλώς δεν θα φύγουν με πέτρες, και δεν θα φύγουν με βία. Θα φύγουν όταν εμείς έχουμε βάλει τάξη στην οικονομία μας, όταν εμείς έχουμε δείξει αξιοπιστία».

Ακόμη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αγώνας της κυβέρνησης είναι να ανακτήσουμε ξανά την αυτονομία μας, την ελευθερία μας, να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε και πάλι την Ελλάδα από την επιτήρηση στην οποία μας έβαλαν οι δυνάμεις της συντήρησης.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε υπερχρέωση με τεράστια ελλείμματα. «Γι' αυτά δεν έφταιγε ο απλός πολίτης, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, έφταιγε μια κυβέρνηση που εξυπηρετούσε πελατειακά συμφέροντα και άφηνε την αδιαφάνεια και τη διαφθορά να γιγαντώνονται», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Φτάσαμε εδώ υπερχρεωμένοι σε τέτοιο βαθμό που φοβήθηκαν ακόμη και οι καλοί πιστωτές μας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα που δεν ήταν ευχάριστα, ωστόσο ήταν αναγκαία για να νοικοκυρέψουμε τα χρέη και να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι. «Αυτό κέρδισε ξανά την αξιοπιστία μας», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος είπε ακόμη ότι «θα είναι δύσκολη περίοδος αλλά δημιουργική».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να ορθοποδήσουμε τη χώρα αλλά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που αυτή έχει.

Κάτοικοι παρέδωσαν στον πρωθυπουργό εικόνα του Αγίου Γεωργίου και εκείνος τους απάντησε, λέγοντας: «Πάμε για να σκοτώσουμε τους δράκους, για να ξεφύγουμε μπροστά».

Με την ομιλία του στην Κρεμαστή ολοκληρώθηκε και η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο και στη Ρόδο.

ΝΔ

«Ας μην υποκρίνεται ο κ. Παπανδρέου ότι δεν έχει καταλάβει που οδήγησε τη χώρα... Το “κατόρθωμά του” με το ΔΝΤ δεν αντιμετωπίζεται με εύκολους αφορισμούς κατά των πολιτικών του αντιπάλων», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Αντιμετωπίζεται με υπεύθυνη συλλογική προσπάθεια για δομικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία, που θα επιτρέψουν να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν από τους όρους του ΔΝΤ», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια», τόνισε.

«Ο κ. Παπανδρέου, ας κρατήσει την οξύτητα και την αναζήτηση ευκόλων άλλοθι για την κραυγαλέα ανεπάρκειά του», δήλωσε ο κεπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Αλέκα Παπαρήγα: Η απάντηση θα έρθει πιο γρήγορα απ' ό,τι νομίζει η κυβέρνηση


«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η έλευση του ΔΝΤ σημαίνει ότι την ουσιαστική δουλειά θα την είχαν οι “κομισάριοι” και όχι οι υπουργοί. Αυτό που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει είναι ότι θα καταργείτο η Αθήνα ως πρωτεύουσα και θα μεταβιβάζονταν οι αρμοδιότητες στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.