Πέθανε ο Νεοκλής Λεχούδης

Τον θάνατο του Νεοκλή Λεχούδη θρηνεί το μπάσκετ της Κομοτηνής. Παίκτης, προπονητής και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή, ο Νεοκλής Λεχούδης εξέπνευσε το μεσημέρι σε ηλικία 55 χρόνων.

Το δυστύχημα προκλήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που τον παρέσυρε καθώς ήταν πάνω στο ποδήλατό του σε επαρχιακό δρόμο της Κομοτηνής. Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Καβάλας, αλλά κατά τη διαδρομή υπέστη ανακοπή. Παρέμεινε στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όμως δεν άντεξε.

Γιος πολιτικού πρόσφυγα στην Πολωνία, ήταν στέλεχος της ομάδας μπάσκετ Γκροτζέλες (Α1 κατηγορία) και επαναπατρίσθηκε το 1978. Χάρη σε αυτόν συσπειρώθηκαν στην Κομοτηνή, όλες οι δυνάμεις του μπάσκετ στον ΓΑΣ, που από τις τοπικές κατηγορίες βρέθηκε στην Α2 ανδρών, όπου παρέμεινε πολλά χρόνια και διεκδίκησε την άνοδο στην Α1.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια, έγινε προπονητής στην ίδια ομάδα, αργότερα πρόεδρος, ενώ ήταν και μέλος της τωρινής διοίκησης. Ο γιος του, Κίμων Λεχούδης είναι εν ενεργεία μπασκετμπολίστας. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11:00 από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής.