Πολιτική θύελλα και εξεταστική για την οικονομία

Πολιτική θύελλα και εξεταστική για την οικονομία
Εν μέσω οικονομικής κρίσης φωτιά παίρνει και το πολιτικό σκηνικό μετά την οριστική απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία και ειδικότερα για πλασματικά στοιχεία του προϋπολογισμού. Την κίνηση προανήγγειλε από τη Μόσχα ο πρωθυπουργός και την επιβεβαίωσε από τη Βουλή - όπου ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση - ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσής, ο οποίος επιτέθηκε κατά της ΝΔ λέγοντας ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής.
 
Στο κλίμα αυτό, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα 5.00) στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ αναμένεται να μεταφέρει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την εκτίναξη του δημοσίου χρέους."Ζητούμε το αυτονόητο: η συγκεκριμένη έρευνα να ξεκινήσει από το 1980, για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση παρέδωσαν την οικονομία οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ" δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για "κραυγαλέες κινήσεις αποπροσανατολισμού».

Αντίθετος με τη σύσταση εξεταστικής για την οικονομία εμφανίσθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, η οποία όμως παραχωρήθηκε πριν από την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης, με την οποία ο υπουργός Εργασίας κατέστησε σαφές ότι συντάσσεται απολύτως.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι «για το μείζον θέμα των ψεύτικων στατιστικών στοιχείων ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα αναλάβει σύντομα και άμεσα πρωτοβουλίες». Σε παρέμβασή του στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε οτι "ο κόσμος δεν θέλει εισαγγελείς, στην παρούσα φάση θέλει κυβέρνηση».