Δημοσκόπηση: Μπροστά με 5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μπροστά με 5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα πέντε μονάδων αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ (28,5% από 23% στην έρευνα της 25/8) έναντι της ΝΔ (23,5% από 19,5%) σε επτακομματική Βουλή, στην οποία δεν κατορθώνουν να μπουν η Λαϊκή Ενότητα και οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με την έρευνα της Ρro Rata, που διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 9 του μηνός για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Στην εκτίμηση ψήφου, πλην των δύο μεγάλων κομμάτων, η κατάταξη έχει ως εξής: Χρυσή Αυγή (6,5%), ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ (4,5%), Το Ποτάμι (4%), Ενωση Κεντρώων (3,5%), Λαϊκή Ενότητα και Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%), Άλλο Κόμμα (2,5%), «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» (αναποφάσιστοι) 17,5%. Στα ποσοστά δεν περιλαμβάνεται η αποχή (7%) και το Άκυρο/Λευκό (1,5%).

Στο θέμα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία επιλέγουν: 37% τον Αλέξη Τσίπρα, 25% τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, 25% «κανέναν», 10% κάποιον άλλον και 3% Δ.Ξ./Δ.Α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στο 64% βρίσκεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο 83% της ΝΔ. Ωστόσο το περιθώριο να αυξηθεί η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ως τις εκλογές, είναι μεγαλύτερο από αυτό της ΝΔ που φαίνεται να έχει φτάσει στο όριό της.

Το γράφημα για την καταλληλότητα