Η Χ.Α. κλείνει τα σενάρια για στήριξη Προέδρου

Η Χ.Α. κλείνει τα σενάρια για στήριξη Προέδρου
Απορρίπτουν το ενδεχόμενο να δεχτεί η ΝΔ τη στήριξη των 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να αναδειχτεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Το σενάριο "άνοιξαν" τα Νέα, σημειώνοντας πως οι χρυσαυγίτες βουλευτές θα μπορούσαν να γίνουν "ρυθμιστές" της προεδρικής εκλογής. 

Σημειώνεται πάντως ότι η Χ.Α. έχει ήδη ανακοινώσει πως δεν θα στηρίξει Πρόεδρο.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Μαρκογιαννάκης, δήλωσε πως "δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση", ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογράμμισε πως δεν συμπράττει με τη Χ.Α. για την προεδρική εκλογή.

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε "πολλοί" νεοδημοκράτες βουλευτές θα δηλώσουν "παρών" στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ.

"Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο" τόνισε και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το "κύρος που του αναλογεί" αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο "ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση".

Σημειώνεται πως σήμερα τα Νέα, κυκλοφόρησαν με τον τίτλο "Η προεδρική εκλογή όμηρος της Χρυσής Αυγής", κάνοντας λόγο για "σενάριο - εφιάλτη" και για "πολιτικό παιχνίδι" που θα μπορούσε να παίξει η Χρυσή Αυγή "για να στιγματίσει την κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας".

Το σενάριο ανακινείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις θετικές ψήφους των κ. Μπούκουρα και Αλεξόπουλου στον Σταύρο Δήμα, οι οποίοι παραμένουν κατηγορούμενοι για την εγκληματική δράση της Χ.Α., όπως και οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

Σύμφωνα με τα Νέα, η ηρεμία που επέδειξε η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής στις δύο ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντιμετωπίζεται ως "ύποπτη" από συναδέλφους τους. Ενδεικτικά ένας παλιός βουλευτής ανέφερε ότι "αυτοί κάτι ετοιμάζουν".

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

"Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διώκονται παράνομα από το ανθελληνικό καθεστώς θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην μνημονιακή παράγκα Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα σενάρια που διαδίδουν τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας", αναφέρει η Χ.Α.

"Στις 25 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της διεφθαρμένης εξουσίας" προσθέτουν.