Σε απεργία πείνας 170 κρατούμενοι του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στη Σάμο

Σε απεργία πείνας 170 κρατούμενοι του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στη Σάμο
Απεργία πείνας πραγματοποιούν οι 170 κρατούμενοι του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών αντιδρώντας στην απέλασή τους. Η είδηση ότι την περασμένη εβδομάδα, 60 άτομα μεταφέρθηκαν στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας, προκάλεσε την αντίδρασή τους.

Τα προβλήματα στο Κέντρο είναι πολλά και έχουν να κάνουν με τη μειωμένη αστυνομική δύναμη που υπάρχει, αλλά και την γενικότερη έλλειψη κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου όπως υποστηρίζουν και αστυνομικοί της Σάμου.

Εξάλλου, η λειτουργία του αεροδρομίου σε εικοσιτετράωρη βάση προϋποθέτει την ύπαρξη επιπλέον 20 αστυνομικών. Για το λόγο αυτό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Σάμου απέστειλε έγγραφο προς το αρμόδιο υπουργείο για την ενίσχυση του τμήματος Πυθαγορείου που έχει στην ευθύνη του τον κρατικό αερολιμένα. ''Κάθε χρόνο, με την έναρξη της θερινής περιόδου, έφταναν ενισχύσεις'', λέει ο πρόεδρος της ένωσης Στέλλιος Βελώνης, ''φέτος δεν έχουμε ούτε ειδοποίηση'' συνεχίζει και επισημαίνει ότι τα περισσότερα τμήματα του νομού λειτουργούν με το 50% των οργανικών τους θέσεων.