Σφοδρή επίθεση Πάγκαλου κατά ΚΚΕ

Σφοδρή επίθεση Πάγκαλου κατά ΚΚΕ
Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ εξαπολύει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" λέγοντας χαρακτηριστικά :"Είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό"!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνεχίζει: " Το πρόβλημα είναι ότι οι νεκροί που υπάρχουν είναι από την άλλη πλευρά. Οι νεκροί της ΜΑΡΦΙΝ που κάηκαν από δολοφόνους ακροαριστερούς που είχαν εγκολπωθεί τα κηρύγματα της κ. Παπαρήγα, του κ. Τσίπρα και άλλων τέτοιων, το ίδιο ταυτόχρονα και ο αστυνομικός που δολοφονήθηκε. Δεν θα ήταν σκόπιμο να προσφέρουμε στην κ. Παπαρήγα νεκρούς και τραυματίες σε μια βίαιη σύγκρουση που θα ξέφευγε από τον έλεγχο, για να μπορέσει να στήσει την αδιέξοδη πολιτική της".

Ο Θόδωρος Πάγκαλος θεωρεί επιβεβλημένη την κομματική πειθαρχία σε μείζονες πρωτοβουλίες όπως το Ασφαλιστικό. Σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να δημιουργήσει κοινωνικά αντίβαρα και αποδίδει στην οικονομική στενότητα τις ενδοκυβερνητικές κόντρες.

Απάντηση-σχόλιο του ΚΚΕ

Απάντηση-σχόλιο στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

"Γεννήθηκαν νέοι Γκέμπελς. Το μόνο που δεν έχει πει ακόμα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Ειδικά ο κ. Πάγκαλος, με όσα είπε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και στον τηλεοπτικό σταθμό "MEGA", αποκαλύπτει για άλλη μια φορά με την ΚΥΠατζήδικη φρασεολογία του ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη για κάθε είδους προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Είναι επικίνδυνοι, οι εργαζόμενοι πρέπει να αγρυπνούν", αναφέρει η ανακοίνωση.

Γ. Πεταλωτής

"Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε μια άποψη, την άποψή του. Από κει και πέρα προβληματιζόμαστε όλοι για τη στάση του ΚΚΕ που αντί να βοηθάει στη συγκεκριμένη περίπτωση τους Έλληνες πολίτες εργαζόμενους, με τις πρακτικές του πυροδοτεί καταστάσεις που κάθε άλλο παρά έχουν να κάνουν με την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση υιοθετεί την άποψη Πάγκαλου

"Δεν υπάρχει τίποτε ξαφνικό, το ΚΚΕ έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη τακτική που την βλέπουμε καθημερινά, στα λιμάνια, στην κατάληψη της Ακρόπολης", σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση.