Συγγνώμη του Athens Pride στην τρανς κοινότητα

Συγγνώμη του Athens Pride στην τρανς κοινότητα
Ως απάντηση στις καταγγελίες των ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων για χρήση τρανσφοβικού λόγου και παραγκώνιση της τρανς κοινότητας από το φεστιβάλ, το Athens Pride ζητεί συγγνώμη για όποια δήλωση ήταν τρανσφοβική, προτάσσει την ενότητα, παραδέχεται τα λάθη του και ζητά από την τρανς κοινότητα να συμμετάσχει στη μεγαλειώδη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 12 Ιουνίου.

«Δεν θέλουμε να επιχειρηματολογήσουμε, άπαξ και κάποια άτομα νιώσανε άσχημα, όντως το νιώσανε, και λυπόμαστε που έγινε. Πράγματι υπήρχε ακραία ρητορική σε κάποια σημεία», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τέλης Ράπτης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride.

«Προσπαθήσαμε και κάναμε κάποιες κινήσεις να εντάξουμε την τρανς κοινότητα στο φεστιβάλ από τον Μάρτιο, όμως η συνεννόηση υπήρξε προβληματική, χωρίς να θέλω να καταλογίσω μερίδιο ευθύνης μόνο στην άλλη πλευρά.

Και οι δυο κάναμε λάθη. Αναγνωρίζουμε στην τρανς κοινότητα τους αγώνες της από το Στόνγουολ μέχρι σήμερα, ως απαραίτητους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Στη συγκεκριμένη κοινωνικοπολιτική στιγμή της χώρας, είναι απαραίτητες οι συνεργασίες. Θα παλέψουμε για τη σύμπλευση όλης της κοινότητας, να λύσουμε τα κακώς κείμενα, και κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τις πληγές μας» συμπληρώνει ο κ. Ράπτης.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του Athens Pride επισημαίνουν πως η οργανωτική επιτροπή του Athens Pride διαλύεται μια εβδομάδα μετά το Φεστιβάλ και δεσμεύονται να γίνουν οποίες καταστατικές και γραφειοκρατικές αλλαγές για την πλήρη, αντιπροσωπευτική και ορθή συμμετοχή της τρανς κοινότητας.

Κλείνοντας δε, αναφέρουν: «Με δεδομένο ότι εμείς δεν καταφέραμε να βρούμε τρανς άτομο να συμμετέχει στην επιτροπή, θα θέλαμε ακόμη και την ύστατη στιγμή να μας προτείνουν οι τρανς συλλογικότητες άτομα που θα ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν, ακόμα και άμεσα».

Πηγή: ΑΠΕ