Τσιόκας: "Οι ιδιοκτήτες φορτηγών θέλουν να μείνει κλειστό το επάγγελμα"

Απώτερος στόχος των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων είναι μείνει κλειστό το επάγγελμα εκτίμησε ο γ.γ του υπουργείου Μεταφορών και υποδομών κ Χ. Τσιόκας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BΗΜΑ ο κ Τσιόκας υπογράμμισε ότι το αίτημα τους να παραμείνει αξία της άδειας στο 35% σημαίνει ότι θέλουν να είναι κλειστό τα επάγγελμα.

«Όταν λες κρατήστε ένα 35%, στην ουσία λες να μείνει κλειστό το επάγγελμα. Κάθε χρόνο, ο νόμος προβλέπει να μειώνεται το ποσοστό της άυλης αξίας μέχρι να μηδενιστεί το 2013. Λένε λοιπόν στα αιτήματα ότι την τελευταία χρονιά να μην καταργηθεί, να υπάρχει ένα 35% της άυλης αξίας αποτιμημένο, και αυτό να είναι ο όρος πρόσβασης στο επάγγελμα. Το 35% στις 100000 είναι 35000 ευρώ.» ανέφερε ο κ Τσιόκας.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα για να συναντηθεί με αιτήματα των ιδιοκτητών « το Υπουργείο Οικονομικών ήρθε στην βουλή και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 7 χρόνων μέσα από το οποίο κάθε επαγγελματίας θα αποσβένει το σύνολο της περιουσίας του με φοροεκπτώσεις, θα πληρώνει δηλαδή λιγότερο φόρο στα 7 επόμενα χρόνια, και όχι για αυτούς που αγόρασαν μόνο αυτοκίνητα τα 2 τελευταία χρόνια, επειδή δεν θέλαμε να μας κατηγορήσουν ότι διασπούμε τον χώρο κτλ, είπαμε και το σύνολο των επαγγελματιών, αλλά με μία προϋπόθεση, δεν συζητάμε μεθοδεύσεις οι οποίες κρατάνε κλειστό το επάγγελμα.

Εμείς τους δίνουμε εφτά χρόνια φοροαπαλλαγές, δεύτερον εντάσσεται για πρώτη φορά ο κλάδος στον αναπτυξιακό νόμο, τρίτο αυξάνονται οι συντάξεις τους όμως με μία προϋπόθεση, ότι το επάγγελμα ανοίγει».