Βγάζουν τα τρακτέρ - Απειλούν με αποκλεισμούς δρόμων

Βγάζουν τα τρακτέρ - Απειλούν με αποκλεισμούς δρόμων
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες, αντιδρώντας στη φορολόγηση των χωραφιών - που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - και τη νέα κοινή αγροτική πολιτική.

Σε μια πρώτη προειδοποιητική κίνηση, οι αγρότες του Θεσσαλικού Κάμπου βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες της Καρδίτσας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει οι αγρότες σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Στην ατζέντα των αγροτικών αιτημάτων περιλαμβάνονται τόσο οι νέες επιβαρύνσεις – φορολογία, χαράτσια, αύξηση φόρου πετρελαίου και εισφορών ΟΓΑ, κατάργηση δώρων στις συντάξεις – όσο και οι κατευθύνσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και το μόνιμο πρόβλημα των χαμηλών τιμών παραγωγού.

Παράλληλα, την έντονη αντίδραση της αγροτικής κοινότητας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι, διότι η Κομισιόν απέρριψε το ελληνικό αίτημα για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων, επειδή οι ελληνικές αρχές είχαν εντάξει το σχετικό κονδύλι στον κωδικό των εκτάκτων αναγκών.

Οι αγρότες της Καρδίτσας προειδοποιούν ότι εφόσον η κυβέρνηση δεν αλλάξει στάση και δεν αποσύρει τα μέτρα θα προχωρήσουν αμέσως μετά τις γιορτές σε κινητοποιήσεις διαρκείας, με αποκλεισμούς των εθνικών οδών.