Στο θέμα της αναγκαιότητας των εμβολιασμών αναφέρεται ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Οι εμβολιασμοί δουλεύουν. Το ξέρουμε πλέον. Όπως ξέρουμε και πως ακόμη και σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου οι επαναλοιμώξεις είναι σπάνιες. Και όταν συμβαίνουν, τα συμπτώματα τείνουν να είναι ανύπαρκτα ή ήπια. Μετά τον εμβολιασμό οι περισσότεροι -αν κολλήσουν τον ιό- περνάνε μια ασυμπτωματική ίωση. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους ανεμβολίαστους. Έχοντας ποσοστοποιήσει τον κίνδυνο του κορωνοιού, και ξέροντας πως το εμβόλιο μας προστατεύει από τις σοβαρές συνέπειες της νόσου, ας μην παίζουμε με τις πιθανότητες. Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στη ζωή μας, ας μην προσθέσουμε σε αυτές και τα μακροχρόνια συμπτώματα της νόσου του Covid-19».

Την ανάρτησή του συνοδεύει ένα γράφημα τύπου τουβλάκια lego στα οποία δείχνει πόσο σπάνιο είναι να ξαναεμφανίσει κάποιος συμπτώματα κορονοϊού μετά τον εμβολιασμό ενώ αντίθετα αν δεν είναι εμβολιασμένος παραμένει ακόμα εξαιρετικά ανυπεράσπιστος απέναντι στη νόσο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις