«Κλειδώνει» η τρίτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού, μετά την τελευταία συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για να λαβουν την τρίτη δόση όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικότερα, αφορά όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μεταμόσχευση μυελού, είναι καρκινοπαθείς υπό χημειοθεραπεία, είναι νεφροπαθείς, καθώς και τα άτομα με HIV.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν άμεσα, το αργότερο μέσα στο Φθινόπωρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για να λάβει κάποιος ενισχυτική δόση του εμβολίου θα πρέπει να έχουν περάσει 28 ημέρες από τη δεύτερη δόση.

Γιατί θα κάνουν την τρίτη δόση οι συγκεκριμένες κατηγορίες

Σύμφωνα με μελέτες, το 75% των ανοσοκατεσταλμένων δεν κάνει καλή ανοσοαπόκριση. Συγκεκριμένα, αυτή φτάνει σε ποσοστό ως 35%, για αυτό και επιλέχθηκε να λάβουν την ενισχυτική δόση έτσι ώστε να φτάσουν στο 85% που φτάνει μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη που έγινε τέθηκαν υπό συζήτηση και οι ομάδες των ηλικιωμένων ανθρώπων αλλά και των υγειονομικών, χωρίς, όμως, να ληφθεί κάποια απόφαση. Οι ανακοινώσεις για την ενισχυτική δόση του εμβολίου θα γίνουν άμεσα, πιθανότατα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις