Ανεμβολίαστοι ΜΕΘ: Ανεμβολίαστοι είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι ασθενείς με Covid-19, που νοσηλεύονται σήμερα στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 98% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου και των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες είναι 81,3% και 82,9% αντίστοιχα.

Αναλυτικά, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 50 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 49 είναι ανεμβολίαστοι, 16 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων οι 13 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στις απλές κλίνες νοσηλεύονται 252, εκ των οποίων οι 209 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Δείτε την ανάρτηση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη:

Η περιοχή στη Θεσσαλονίκη που είχε 10% θετικότητα

Ακόμη 42 κρούσματα του κορονοϊού βρέθηκαν σε συνολικά 921 rapid test που έγιναν τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα, στη Χαλκιδική έγιναν 86 rapid test και βρέθηκαν 3 θετικά δείγματα.

Ειδικότερα, ανησυχία προκαλεί το 10,84% θετικότητας που εμφάνισαν τα rapid test στο Ωραιόκαστρο, με 9 θετικά σε 83 τεστ.

Διαβάστε σχετικά:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις