Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στα ύψη βρίσκονται τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς ειδικούς, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προτείνει την επαναφορά κάποιων μέτρων, όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Βασιλακόπουλος: Οι 3 λόγοι για τους οποίους θα καταγράφονται για καιρό πολλά κρούσματα

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ότι «για αρκετό καιρό ακόμα θα έχουμε πολλά κρούσματα».

Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλακόπουλος παρέθεσε τρεις λόγους για τους οποίους τα κρούσματα κορονοϊού θα συνεχίσουν να είναι αυξημένα:

  • Η άρση όλων των μέτρων σε όλη την Ευρώπη, η οποία έγινε για να ξαναλειτουργήσει ξανά φυσιολογικά η κοινωνία
  • Ταυτόχρονη επικράτηση των υποστελεχών της Όμικρον 4 -5 που όπως είπε δεν περίμενε να επικρατήσουν τόσο γρήγορα
  • Έχει περάσει αρκετός καιρό από την 3η δόση και όσο περνάνε οι μήνες από την εμβολιαστική κάλυψη τόσο αυτή μειώνεται

Τα οφέλη της 4ης δόσης

Αναφερόμενος στην 4η δόση του εμβολίου και τα οφέλη της είπε ότι με βάση τις μικρές μελέτες που υπάρχουν προστατεύει τους νέους στο 50% να παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα.

Ανέφερε πως «είναι επιστημονικά δεδομένο ότι στους άνω των 50, αυτοί που έχουν κάνει τρεις δόσεις έχουν 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν σε σχέση με αυτούς που έχουν κάνει 4 δόσεις. Αξίζει; Πρέπει το μήνυμα να είναι σταθερό». «Δεν έχουμε άλλα εργαλεία πέρα από μάσκες, εμβόλια και τα χάπια» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις