Επιστροφή χρημάτων θα λάβουν οι ανεμβολίαστοι, ενώ η ακύρωση του προστίμου έχει κάποιες προϋποθέσεις. Αυτό προβλέπει η διάταξη που θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα κατατεθεί εντός Νοεμβρίου στην Βουλή. Ο Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι θα καταργηθεί το πρόστιμο «για όποιον έχει εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστεί μέχρι την ψήφιση του νόμου και όποιος το έχει ήδη πληρώσει, θα κινηθεί διαδικασία επιστροφής του ή συμψηφισμού».

Σε ό,τι αφορά τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης, ο κ. Πλεύρης ζήτησε «να εμβολιαστούν για να γυρίσουν στην δουλειά», επανέλαβε πως «το ΣτΕ έχει πει πως είναι συνταγματική η αναστολή σύμβασης, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών και θα το δούμε ξανά μέχρι τέλος του έτους».

Προσωπικός γιατρός

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι δεν θα ισχύσουν τα πρόστιμα και μάλιστα όχι μόνο μέχρι το τέλος του έτους για όσους δεν έχουν εγγραφεί, αλλά όπως ανέφερε, «η επιβάρυνση θα υπάρξει μόνον όταν φθάσουμε σε επίπεδο η μη χρήση του Προσωπικού Γιατρού να γίνεται από επιλογή του πολίτη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις