Απάτη σε βάρος της καταγγέλλει η Ματίνα Παγώνη, η οποία μέσω του συνηγόρου της, Γιάννη Καρούζου, κατέθεσε μήνυση, καθώς το όνομά της συνδέθηκε με παραπλανητική διαφήμιση φαρμακευτικού σκευάσματος oνόματι “furgent”.

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε προσπάθεια εξαπάτησης καταναλωτών, η οποία επιχειρείται μέσω της «παράνομης εκμετάλλευσης της επαγγελματικής της φήμης και αξιοπιστίας»

Τι λέει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ματίνας Παγώνη

Ο Γιάννης Καρούζος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση ως πληρεξούσιος δικηγόρος της γιατρού, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Συστήνεται η προσοχή, καθώς η κα Παγώνη ουδέποτε έχει παραχωρήσει συνέντευξη αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εν λόγω προϊόντος, ενώ ουδόλως έχει αναμειχθεί στην προώθηση και πώλησή του».

«Επρόκειτο για διαφήμιση προϊόντος με απατηλά μέσα, με δημοσίευση κατασκευασμένης συνέντευξης, την οποία ουδέποτε παραχώρησε η εντολέας μου, αλλά και με χρήση προσωπικών φωτογραφιών της, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί για προωθητικούς σκοπούς χωρίς τη γνώση και συναίνεσή της» αποσαφηνίζει ο ίδιος.

Η ανακοίνωση συνεχίζει, υπογραμμίζοντας πως η Ματίνα Παγώνη «καταγγέλλει την εξαπάτηση των καταναλωτών και των ασθενών, η οποία επιχειρείται με την παράνομη εκμετάλλευση της επαγγελματικής της φήμης και αξιοπιστίας, που έχουν αποκτηθεί με προσωπικό μόχθο, αφοσίωση στην ιατρική επιστήμη και λειτούργημα και αυταπάρνηση στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας».

Ο Γιάννης Καρούζος γνωστοποιεί την υποβολή μήνυσης, προκειμένου η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τις καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες.

«Η κα Παγώνη επιθυμεί να διευκρινίσει με το παρόν σε όλους τους καταναλωτές ότι η διακίνηση και η πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου απαγορεύεται ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία και η χρήση τέτοιων προϊόντων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία» τονίζει καταλήγοντας ο συνήγορος της Ματίνας Παγώνη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις