Τανζανία: Η μεταδοτική ασθένεια έχει προκαλέσει κινητοποίηση στις υγειονομικές Αρχές της χώρας,

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, έχουν εντοπιστεί επτά άτομα με συμπτώματα της ασθένειας, όπως πυρετός, εμετός, αιμορραγίες και νεφρική ανεπάρκεια.

Ειδικοί εστάλησαν στην περιοχή Καγκέρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με την Ουγκάντα, για να διεξάγουν έρευνα για αυτήν την «μεταδοτική» ασθένεια, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Τουμάινι Νάγκου.

«Ελήφθησαν δείγματα από τους ασθενείς και τους νεκρούς για να εντοπιστεί η προέλευση και το είδος της ασθένειας», σημείωσε η ίδια, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Πέρυσι η Τανζανία εντόπισε ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης, που είναι γνωστή και ως «νόσος των ποντικών», από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στην περιοχή Λίντι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Αυτή η βακτηριακή ασθένεια, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποια θηλαστικά, διαδίδεται από νερό ή τροφή που έχει μολυνθεί από τα ούρα ζώων που έχουν προσβληθεί.

Ο νέος αυτός υγειονομικός συναγερμός έρχεται μετά από επιδημικό επεισόδιο του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα, το οποίο διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες και προκάλεσε τον θάνατο 55 ανθρώπων. Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της επιδημίας τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις