ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία:Αντανακλαστικά επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ψευδές αφήγημα επιτυχίας στην οικονομία, όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου.

Η τομεάρχης για εργατικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε σε δήλωσή της πως «τα αρνητικά ρεκόρ της Ν.Δ. στην απασχόληση συνεχίζονται. Ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν ο χειρότερος της τελευταίας εξαετίας με απώλεια 3.700 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ». Επίσης, το 2019 έκλεισε με 13.500 λιγότερες νέες θέσεις εργασίας σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι ελαστικές μορφές εργασίας αυξήθηκαν. Ο οδοστρωτήρας συνεχίζει το έργο του».

Στο ίδιο μήκος κύμματος ο τομεάρχης Οικονομίας Νίκος Παππάς τόνισε πως «η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 8,1% τον Νοέμβριο αποτελεί την πιο πρόσφατη αρνητική οικονομική εξέλιξη. Και μάλιστα τη χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2012.Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε από τον Ιούλιο και μετά.Η προσδοκία για 4% ανάπτυξη καθίσταται μία ακόμα απάτη του κ. Μητσοτάκη.μ Η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για στήριξη της εγχώριας ζήτησης και παραγωγής.Χρειάζεται στήριξη κλάδων με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην οικονομία και όχι ημετέρων.

Παράλληλα ο Γιάννης Δραγασάκης σε δικές του δηλώσεις επισήμανε ότι υπάρχει σημαντική μείωση των δημόσιων επενδύσεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ανάπτυξη «στερείται απαραίτητων δημόσιων επενδύσεων» τονίζοντας ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες «χάνουν πάνω από 850 εκατομμύρια ευρώ με τον μηδενισμό ουσιαστικά του "Φιλόδημος ΙΙ" και τη μείωση πόρων προς τα Περιφερειακά Ταμεία». Επίσης χαρακτήρισε «μεγάλους χαμένους» τα χαμηλότερα στρώματα λέγοτνας πως υπάρχουν «εκατομμύρια αδύναμα νοικοκυριά που φέτος δεν είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το στήριγμα του κοινωνικού μερίσματος ενώ η αγορά, ιδίως δε οι μικρομεσαίοι έμποροι,είδαν φέτος πτώση του εορταστικού τζίρου γιατί έλειψαν από τα λαϊκά στρώματα οι πρόσθετοι πόροι για κατανάλωση».

Ουσιαστικά οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν απάντηση στην πρόσφατη συνέντευξη Μητσοτάκη στου Financial Times όπου μίλησε για δείκτες ανάκαμψης καθώς και σε κινήσεις συμβολικού χαρακτήρα όπως το κλείσιμο του γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλλάδα. Παράλληλα οι εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν και στην έκθεση του ΙΟΒΕ που κάνει λόγο για «ανάκαμψη»που «παρουσίασε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Δεκέμβριο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις