Ανανγώριση πτυχίων κολεγίων: Σε ένα απο τα κεντρικά θέματα αντιπαράθεσης μεταξυ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αναδειχθεί και την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων των κολεγίων. Η Νίκη Κεραμέως επιμένει ότι είναι θέμα «δικαίου της Ε.Ε» η ισότιμη αντιμετώπιση των αποφοίτων τους με αυτούς των δημόσιων πανεπιστημίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμενα ιδιωτικά συμφέροντα

Η Νέα Δημοκρατία

Στο θέμα παρενέβη χθές και το παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας, υποστήρίζοντας πως για το θέμα αυτό «η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ζήτημα συμμόρφωσης της χώρας μας στις απαιτήσεις του δικαίου της Ε.Ε. ως προς την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας. Η δε αλλαγή του σχετικού πλαισίου στο τέλος της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία με προειδοποιητική της επιστολή (2019/4061) απειλεί τη χώρα μας με εν δυνάμει παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο». Μάλιστα ανέφερε πως «οι απόφοιτοι κολεγίων χωρίς αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ είχαν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς πρόσληψης εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε κανονικότατα τις ρυθμίσεις για τις οποίες σήμερα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, κατά τα 4 πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμμία παραπομπή της χώρας η αντίστοιχη κίνηση. Μάλιστα μιλώντας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η Μερόπη Τζούφη, αρμοδια για θέματα παιδείας, επισήμανε πως «η πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε στον ν. 4589/2019, για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, όπου με σαφήνεια ορίζεται ότι μόνο οι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ του εξωτερικού, αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ, μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής του ΑΣΕΠ». Τόνισε μάλιστα πως «με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, επιπλέον, παρακάμπτεται το άρθρο 16, του Συντάγματος, και οι απόφοιτοι των κολλεγίων εισάγονται στο δημόσιο από την «πίσω πόρτα»». Σημείωσε επιπρόσθετα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Υπουργό Παιδείας να αποσύρει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως έκαναν και όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς. Η απόπειρα της Ν.Δ. να υποβαθμίσει και να απαξιώσει τα πτυχία των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων, υπακούοντας σε επιταγές επιχειρηματικών συμφερόντων, βρίσκει αντίθετη ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές και αποφοίτους των ελληνικών ΑΕΙ, που μόχθησαν για να μπουν στο Πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις