Νέα Δημοκρατία – Εκλογές:Το εκλογικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα γίνει στο τέλος του 2020, βρίσκεται όπως φαίνεται στο μυαλό του προέδρου του κομματος Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από όσα είπε στην ειδική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κομματος στα γραφεία της Πειραιώς.Θυμίζουμε ότι στο τέλος του χρόνου θα έχουν περάσει 5 χρόνια απο την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας που κανονικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015 αλλά τελικά τελεσφόρησε τον Φεβρουάριου του 2016.

Εσωκομματικές εκλογές

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «το κόμμα το 2020 θα είναι μια σημαντική χρονιά, θα έχουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα στην άνοιξη και βέβαια ένα Συνέδριο στο τέλος του 2020 το οποίο αυτή τη φορά θα είναι και εκλογικό Συνέδριο, εκτός από μεγάλο πολιτικό γεγονός θα είναι και ένα σημαντικό εκλογικό γεγονός. Θα εκλέξουμε και πάλι την επόμενη ηγεσία του κόμματός μας». Μάλιστα τα λεγόμενα του συμπλήρωσε και ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπρατάκος, δηλώνοντας ότι «το 2020 θα είναι μια εξίσου δύσκολη χρονιά με εσωκομματικές εκλογές, συνέδριο με εκλογή πολιτικής επιτροπής και είμαι βέβαιος ότι οι υπάλληλοι θα βάλουν και πάλι πλάτη με στόχο να συμβάλουμε σημαντικά στην επανεκλογή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές έρθουν».

Φρένο στις φιλοδοξίες

Ενδιαφέρον είχε η επισήμανση του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία «θα ήταν μεγάλο πολιτικό σφάλμα εάν το κόμμα αδρανούσε και αν υπήρχε μια αυτόματη μετακίνηση στελεχών από το κόμμα στον κυβερνητικό μηχανισμό το οποίο θα οδηγούσε νομοτελειακά σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα είχε ουσιαστικά κανένα ρόλο όσο είμαστε στην Κυβέρνηση. Άλλος ο ρόλος της Κυβέρνησης άλλος ο ρόλος του κόμματος».

Η αναφορά αυτή φαίνεται πάντως να σχετίζεται με την έντονη φημολογία σχετικά με τις πιέσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, και κυρίως πολιτευτών προκειμένου να εισέλθουν μαζικά στον κρατικό μηχανισμό. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυβερνηση από τον διορισμό του υπερήλικα προέδρου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, έχουν εδώ και καιρό οδηγήσει το Μέγαρο Μαξίμου να ασκεί αυστηρό έλεγχο στα υπουργεία για τις επιλογές τους στην στελέχωση της κρατικής μηχανής. Γεγονός που φέρεται να έχει δημιουργήσει ζητήματα και παράπονα στον μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόνισε να «ντοπάρει» κατα το κοινως λεγόμενο το ακροατήριο αναφέροντας πως «η Νέα Δημοκρατία απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης μεγαλύτερου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με την 7η Ιουλίου όταν οι Έλληνες πολίτες μας εξέλεξαν και μας εμπιστεύτηκαν. Και αυτό θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό διότι ξέρετε μια Κυβέρνηση δοκιμάζεται τελικά όχι στα όμορφα λόγια αλλά στην πράξη». Παράλληλα όμως ο πρωθυπουργός φαίνεται να θεωρεί ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες ειναι μπροστά αφού ανέφερε πως «σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα στέκεστε κοντά μας “αμορτισέρ” για τις δύσκολες στιγμές -γιατί θα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις