Νέα Δημοκρατία – Αντώνης Σαμαράς: Την σαφέστατη πρόθεση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, να «κλείσει» το «θέμα Σαμαρά». Αυτό που προέκυψεμετά τις ηχηρές παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού και την απουσία του από την ψηφοφορία για την τροπολογία που ρύθμισε την υπόθεση με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Την διάθεση αυτήεξέφρασε ξεκάθαρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Δεν αποτελεί έναν απλό βουλευτή»

Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά πιστοποιώντας ότι από την ηγεσία της Ν.Δ δεν γίνεται αντιληπτός ως ένας οποιοσδήποτε βουλευτής αλλά ότι έχει ειδική μεταχείριση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης «αντιλαμβανόμαστε όλοι, δεν αποτελεί έναν απλό βουλευτή, αποτελεί ένα μέρος της παράταξης το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία ως εκ της θέσεώς του, ως διατελέσας πρωθυπουργός». Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι ανεξαρτήτως της στάσης που τηρεί σε ζητήματα όπως η τροπολογία όχι απλά δεν υπάρχει ζήτημα αλλά θα μετέχει και στις αποφάσεις του κόμματος. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης «δεν αμφισβητείται απολύτως η ανεξαρτησία που έχει στη γνώμη και την ψήφο και δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία και την ευθυκρισία του. Η γνώμη του κυρίου Σαμαρά πάντοτε θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να συμμετέχει στις διαδικασίες για την λήψη των αποφάσεων»

Αισθητή παρουσία

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς έκανε και χθες αισθητή την παρουσία του με ανάρτησή του στο twitter. Συγκεκριμένα μνημόνευσε τα 24 χρόνια από την κρίση στα ‘Ιμια που στο πλαίσιο της οποίας βρήκαν τον από τον θάνατο οι τρείς αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων που ενεπλάκησαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις το 1996.

(Η ανάρτηση του Αντώνη Σαμαρά στο twitter για τα ‘Ιμια )

Η ανάρτηση αυτή είναι προφανώς συμβατή με το πολιτικό προφίλ του πρώην πρωθυπουργού. Κυρίως λόγω της κριτικής που ασκεί στα εθνικά θέματα και για τις αποστάσεις που τηρεί από την «γραμμή» της προοπτικής σύναψης συνυποσχετικού με την Τουρκία για την προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο Χάγης. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που κάνουν συχνές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις