ΣΥΡΙΖΑΠολιτική Γραμματεία: Τα θέματα της διεύρυνσης, η πορεία πρός το συνέδριο αλλά και τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα κυρίαρχα και στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμεραστην Κουμουνδούρου.

Ουσιαστικά η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτελεί συνέχεια αυτής που έγινε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στην οποία καταγράφηκαν διαφορετικές εκτιμήσεις για την μέχρι τώρα πορεία ένταξης νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο του κόμματος τον Μάιο. Μάλιστα στην συνέχεια – κατά πάσα πιθανότατα την Πέμπτη – θα συνεδριάσει και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ όπου συμμετέχουν και τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στελέχη της πολιτικής γραμματείας φέρονται να εκτιμούν ότι υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στην πορεία ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ με νέες δυνάμεις. Αυτή φέρεται να πιστώνεται σε πολιτικές απόψεις που είναι διστακτικές απέναντι στα ζητήματα της διεύρυνσης. Την εναρκτήρια ομιλιαγια τα θέματα όπως και για την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ακόμη και αντιπαραθέσεων, αναμένεται να βρεθεί και το θέμα των εσωτερικών δημοψηφισμάτων που έχει ήδη προταθεί τόσο από τμήματα της προοδευτικής συμμαχίας, όπως η Δημοκρατική Αριστερά αλλά και απο στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας. Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από το περιεχόμενο των εσωτερικών δημοψηφισμάτων που έως στιγμής θεωρείται πώς θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Αν δηλαδή θα εστιαστούν σε προγραμματικά ζητήματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα εμβαθύνουν σε θέματα που αφορούν την φυσιογνωμία του, μεταξύ των οποίων και το όνομα του κόμματος. Για το ζήτημα αυτό πάντως σημειώνουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει σημειώσει ότι κατά την εκτίμηση του δεν απαιτείται αλλαγή του ονόματος “ΣΥΡΙΖΑ” θα μπορούσε όμως να συζητηθεί το ενδεχόμενο μιας προσθήκης.

Δεν αποκλείεται στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να συζητηθεί και το θέμα της κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, όπως και το ενδεχόμενο να γίνει σε κλειστό χώρο μεγάλης χωρητικότητας. Για την ώρα θυμίζουμε ότι για τις αρχές Απριλίου έχει προγραμματιστεί να γίνει ειδική διήμερη εκδήλωση για την αποτίμηση της έως τώρα κυβερνητικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μια συζήτηση που αντικειμενικά συνδέεται και με τις εξελίξεις για το μέλλον του κόμματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις