Συνάντηση Κ.Μητσοτάκη – Ηγεσίας υπουργείου Ανάπτυξης: Με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συναντάται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα έχει μεγάλη διάρκεια αφού τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όσο και οι υφυπουργοίΧρίστος Δήμας, Γιάννης Τσακίρης και Γιώργος Παπαθανάσης, πρόκειται να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό αναλυτικά για τις εξελίξεις στον τομέα τους.

Θυμίζουμε ότι αυτές οι συναντήσεις γίνονται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της απόδοσης των υπουργείων από τον πρωθυπουργό. Εστιάζουν στην παράθεση του έως τώρα κυβερνητικού έργου και στις προτεραιότητες που θα τεθούν για το επόμενο τρίμηνο.

Αποτελέσματα

Ένα από τα στοιχεία που αναμένεται να προταχθεί είναι το ζήτημα της αύξησης των ιδρύσεων νεών επιχειρήσεων που πιστώνεται στο πνεύμα που έχει μεταδοθεί στην αγορά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την αρχή του χρόνου έχουν ιδρυθεί 3.436 επιχειρήσεις, δηλαδή καταγράφεται μία αυξητική τάση 260 ιδρύσεων που ποσοστιαία συνιστά αύξηση 8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Επίσης το θέμα της έγκρισης 45 προτάσεων ενίσχυσης επενδύσεων μέσω του προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» που ενισχύει επενδύσεις σημαντικής προστιθέμενης αξίας ενώ ο ύψος των ενισχύσεων θα φθάσει τα 13,65 εκατομμύρια ευρώ. Οι ενισχύσεις αφορούν προσπάθειες που σχετίζονται με την βιομηχανική έρευνα, την ανάπτυξη και σειρά μελετών σκοπιμότητας. Περιλαμβάνονται ανάμεσά τους τόσο μικρομεσαίες όσο και μεγάλες επιχειρήσεις. Μάλιστα ο Χρίστος Δήμας έχει δηλώσει πως το πρόγραμμα θα επεκταθεί αφού"εξετάζουμε τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του προϋπολογισμού ώστε να δοθεί στις Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς, η σχετική δυνατότητα, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020».

Επίσης η ηγεσία του υπουργείου Αναμένεται να αναφερθεί και στις επιδόσεις της στον τομέα της αντιμετώπσιης του παραεμπορίου. Ιδίως μάλιστα μετά την επιτυχία που υπήρξε στην Κοζάνη όπου μετά από ελέγχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης του παραεμπορίου "κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 500 τεμάχια ειδών ένδυσης με παραποιημένα εμπορικά σήματα και 78 ζευγάρια υποδημάτων με επίσης παραποιημένα εμπορικά της σήματα".

Επενδύσεις
Στην συζήτηση που θα γίνει μεταξύ του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να αναλυθούν και ζητήματα που σχετίζονται με επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα και η πρόοδος που καταγράφεται. Επίσης θεωρείται εξαριετικά πιθανό ο πρωθυπουργός να αναφερθεί και στην επισκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιρατα, με έμφαση στις συζητήσεις που είχε για το ζήτημα των επενδύσεων.

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παραμονή του στα ΗΑΕ δήλωσε σε συνέντευξή του πως "δίνω ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα βγαίνει από μια μακρόχρονη και ιδιαιτέρως επίπονη δεκαετή κρίση. Η οικονομία ενισχύεται σημαντικά. Είναι σημαντικό επίσης να σταλεί ένα σήμα στους επενδυτές σε αυτό το μέρος του κόσμου ότι είμαστε open for business κι ότι η Ελλάδα παρουσιάζει σήμερα σημαντικές ευκαιρίες για την επένδυση κεφαλαίων από τον Κόλπο, ειδικά από τα ΗΑΕ".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις