Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Πάολο Τζεντιλόνι: Το αίτημα της κυβέρνησης για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στήριξε σύμφωνα με πληροφορίες το πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην συνάντηση που είχε με τον Πάολο Τζεντιλόνι, επιτροπό της Ευρωπαικής Ένωσης αρμοδιο για την Οικονομία.

Στήριξη

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πάολο Τζεντιλόνι συνοδευόμενος απο τον πρώην υοπυργο Οικονμικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης φέρεται να τόνισε την αναγκαιότητα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων προκειμένου να υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος αλλά και να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική Οικονομία. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουμε, έχει επισημανθεί ότι στα ζητήματα που αφορούν την εθνική οικονομία, όπως και στα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική που ακολούθησε κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε αυτή την υπεύθυνση στάση παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις κατευθύνσεις στην οικονομίας και την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγούσε στην μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά μία ποσοστιαία μονάδα (15) από το 2020.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αξίζει να επισημανθεί ότι αντίστοιχη τακτική τήρησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής. Παρουσία μάλιστα του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Ο Ευκλειδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στα ζητήματα οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε πως «υποστηρίζω αυτά που είπε ο Υπουργός Οικονομικών – για τα δημοσιονομικά, με χαμηλές δημόσιες επενδύσεις, αλλά και ιστορικά χαμηλές ιδιωτικές επενδύσεις στο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου». Σχολίασε μάλιστα «την Ευρώπη με χαμηλούς μισθούς ή στάσιμου μισθούς και με αναπτυξιακούς πόρους και ανάμεσα – το ανέφερε και ο κ. Σταϊκούρας – βορά και νότου, αλλά και εντός των χωρών».

Το Green Deal

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση με τον Πάολο Τζεντιλόνι « ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσόρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επανεξετάσει το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, αλλά και την προώθηση του Ευρωπαϊκού Green Deal, με σκοπό να εξασφαλισθεί ότι αυτή η ανάπτυξη είναι βιώσιμη και η αναγκαία μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα είναι δίκαιη. Υπογραμμίσθηκε δε η σημασία να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλες τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις κατά την επόμενη περίοδο. Παράλληλα, συζήτησαν εκτενώς για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του Green Deal».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις