Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚρήτη: Στην Κρήτη βρίσκεραισήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,με πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων καιδραστηριοτήτων. Κυβερνητικές πηγές θέλουν ηεπίσκεψη να έχει να κάνει με την πρόθεση του πρωθυπουργούνα εγκαινιάσει τον νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου. Δεν λείπουν πάντως και οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η επίσκεψη αυτή έχει και εσωκομματικές διαστάσεις.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις 11:15, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή θεμελίωσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης, στο Καστέλι Ηρακλείου. Θα ακολουθήσει, στις 13:00, επίσκεψη στην πόλη του Ρεθύμνου, ενώ το απόγευμα στις 17:30, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι της Σούδας. Τέλος στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Αντιπεριφέρεια Χανίων και στη συνέχεια το Δημαρχείο της πόλης.

Το αρχικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού ήταν – σύμφωνα με πληροφορίες- να παραβρεθεί μόνον στην τελετή θεμελίωσης του αεροδρομίου στο Καστέλι. Έργο που θεωρεί ιδαίτερα σημαντικο τόσο για την τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη όσο και για την εικόνα του νησιού συνολικά. Μάλιστα συνεργάτες του χαρακτήριζαν «ιστορική» την παρουσάι του στα εγκαίνια. Πάντως την προηγούμενη Τρίτη έγινε γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ότι η επίσκεψη στο αεροδρόμιο μετατρέπεται σε περιοδεία του πρωθυπουργού σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Φήμες

Δεν λείπουν αυτοί που συνδέουν την παρουσία του με την κρίση που δημιουργήθηκε στο ποδόσφαιρο η οποία και είχε στο επίκεντρό τη τον Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος εδώ και χρόνια είχε την ευθύνη των οργανώσεων της Κρήτης προωθώντας τους στόχους διάταξης δυνάμεων για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης άλλες πληροφορίες θέλουν να συνδέεται η παρατεταμένη παρουσία του πρωθυπουργού με μία παρέβαση που έκανε προ ημερών η Ντόρα Μπακογιάννη. Τέτοια που πρόδιδε δυσαρέσκεια τοπικών παραγόντων στην Κρήτη.Αυτή έγινε στις 21 Ιανουαρίου, όταν συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συμφωνία για τις βάσεις.

Εκεί η Ντόρα Μπακογιάννη είχε απευθυνθεί στον Νίκο Δένδια για το θέμα της τροφοδοσίας της βάσης της Σούδας. Όπως είχε αναφέρει «αυτές οι αμερικανικές βάσεις, που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα – είτε στην Κρήτη που όπως αντιλαμβάνεστε έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά είτε και στην υπόλοιπη Ελλάδα – τροφοδοτούνται αυτή τη στιγμή μόνο από την κεντρική βάση της Ιταλίας. Δηλαδή, είτε ο ανεφοδιασμός των πλοίων είτε η τροφοδοσία των Αμερικανών που βρίσκονται στη χώρα μας γίνεται από την Ιταλία. Έχουμε φτάσει λοιπόν στο σημείο να έχουμε, εμείς στην Κρήτη, εισαγόμενο λάδι από την Ιταλία για να φάνε οι Αμερικανοί ή εισαγόμενα πορτοκάλια από την Ιταλία». Με βάση αυτά ζήτησε «να ξαναενεργοποιηθεί μια συμφωνία την οποία είχαμε κάνει παλαιότερα όπου υπήρξε αμερικανική και ελληνική συνεργασία μέσω των Επιμελητηρίων έτσι ώστε η τροφοδοσία των αμερικανικών βάσεων να γίνεται με ελληνικά προϊόντα». Ο υπουργός Εξωτερικών πάντως ανταπαντώντας αρνήθηκε το αίτημα λέγοντας ότι δεν έχει υπόψιν του τέτοια δεδομένα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις