Γιατί αγανάκτησε στην Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν συγκρατήθηκε και έκανε παρέμβαση εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας αποτελεσματικές πολιτικές στην υγεία και ιδίως στην κάλυψη των κενών στην περιφέρεια και μάλιστα με διακομματική στήριξη. Αφορμή αποτέλεσε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, για την έλλειψη παιδιάτρου στην Σαμοθράκη. Η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας ΒασίληςΚοντοζαμάνης φάνηκε μάλλον λίγη στο έμπειρο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρο της Βουλής,που έχει θητεύσει και στη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

(Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης)

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε πως «αναγνωρίζοντας την ανάγκη για κάλυψη της θέσης και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας παιδίατρος στο νησί, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και αναμένουμε, μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει εκδώσει ήδη ο Σύλλογος, να προβούμε στην κάλυψη της θέσης παιδιάτρου με «μπλοκάκι». Επίσης είπε πως «στο πλαίσιο της συνεργασίας με το 492 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας πέτυχε την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης με μια γιατρό ειδικότητας παιδιατρικής, μια φορά το δίμηνο, προκειμένου να καλυφθούν οι εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες του νησιού».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης

Η απαντήσεις του υφυπουργού φαίνεται ότι προκάλεσαν τα αντανακλαστικά του Νικήτα Κακλαμάνη που προέδρευε την ώρα εκείνη. Έτσι …δεν κρατήθηκε και παρενέβη στην συζήτηση:«Θα κάνω μία μικροπαρανομία» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, εννοώντας ότι παρότι προεδρεύων της διαδικασίας παρενέβη στην συζήτηση. Στην συνέχεια απευθύνθηκε στον υφυπουργό Υγείας, Νίκο Κοντοζαμάνη σημειώνοντας: «Δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν εξειδικευμένοι γιατροί για τέτοιου είδους νησιά, που δεν είναι μόνο η Σαμοθράκη, παρά μόνο εάν τολμήσουμε εδώ μέσα με απόφαση τριακόσια-μηδέν να πάρουμε μία πολύ γενναία απόφαση, ότι όποιος, παραδείγματος χάρη, παιδίατρος πάει και μείνει τρία χρόνια στη Σαμοθράκη, επιλέγει και διορίζεται μετά τα τρία χρόνια ως Επιμελητής Β΄ σε νοσοκομείο της αρεσκείας του».

«Βάλτε κίνητρο»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης συνέχισε λέγοντας: «Βάλτε τέτοιο κίνητρο και θα μου πείτε αν θα βρείτε ή όχι εξειδικευμένους γιατρούς, νέους γιατρούς, μάλιστα, να πάνε. Διότι το οικονομικό κίνητρο που είπατε, κύριε Υφυπουργέ, επί των ημερών των δικών μου πρωτο-εφαρμόστηκε και απέτυχε παταγωδώς. Διότι ο επιπλέον μισθός πάει στο να νοικιαστεί σπίτι, αν βρουν, στα έξοδα παραμονής και στα υπόλοιπα. Επαναλαμβάνω ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία πολύ γενναία απόφαση, που, για να μην ειπωθούν πράγματα που δεν θα ισχύουν, πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κόμματα. Βάλτε το στο μυαλό σας».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης, υπήρξε – μεταξύ άλλων- υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, από το 2004 έως και το 2006, ενώ είναι και γιατρός στο επάγγελμα. Μάλιστα πρόκειται για έναν πολιτικό που εκτός από μεγάλη εμπειρία, απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και στο κόμμα ευρύτερα και συνήθως δεν διστάζει να παρέμβει όταν εκτιμά ότι πρέπει αυτό να γίνει. Ανεξαρτήτως εάν οι απόψεις του είναι σύμφωνες με την εκάστοτε κομματική γραμμή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις