Βίτσας – Δρίτσας: Οι συμπτώσεις που τους συνδέουν:Ο Δημήτρης Βίτσας και ο Θεοδωρής Δρίτσας, είναι δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώην υπουργοί στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και της ίδιας, πάνω-κάτω γενιάς. Βρίσκονταιεπί δεκαετίες στην πολιτική ζωή και πάντα στον χώρο της αριστεράς. Αν και όχι πάντα από τα ίδια «μετερίζια» μια και ο Δημήτρης Βίτσας σε αντίθεση με τον Θοδωρή Δρίτσα προέρχεται από το ΚΚΕ. Επίσης στην εσωτερική γεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται μετέχουν σε διαφορετικά ρεύματα.

Είναι όμως εμφανής η σχετική …ομοιότητα στην εκφορά των ονομάτων τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρκετοί να τους συγχέουν. Όμως δεν είναι ευρέως γνωστό το …ποια άλλη είναι η σύμπτωση που επίσης τους συνδέει.

Επ’ αυτού -χαριτολογώντας – έκανε πρόσφατα …αποκαλύψεις ο Δημήτρης Βίτσας. Αναφέρθηκε σε κάποιες τυχαίες λεπτομέρειες που τα «δίχτυα της τύχης» τον εμπλέκουν. με τον Θοδωρή Δρίτσα. Αυτό έγινε στο «περιθώριο», λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου που έδωσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε την Πέμπτη, με τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη και την ηγεσία του υπουργείου.

Χαριτολογώντας

Αφορμή αποτέλεσε το ότι ένας από τους παραβρισκόμενους δημοσιογράφους απευθύνθηκε στον Δημήτρη Βίτσα με λάθος όνομα, αποκαλώντας τον «κύρια Δρίτσα»,προκειμένου να τοποθετηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα για το τηλεοπτικό πλάνο.

«Πρώτα ναπεις σωστά το όνομά μου» απάντησε χαριτολογώντας ο Δημήτρης Βίτσας. Μάλιστα με αφορμή αυτό, διηγήθηκε, ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς τον προσεγγίζουν και του λένε ότι στο κόμμα «πρέπει να κάνουμε έναν καλό απολογισμό». Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετοί τον …μπερδεύουν με τον Θοδωρή Δρίτσα. Δηλαδή το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑπου έχει οριστεί ως ένα από τα τρία μέλη της επιτροπής που θα συντάξει το κείμενο απολογισμού των κυβερνητικών θητειών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Αριστείδη Μπαλτά και τον Γιάννη Δραγασάκη.

Χιαστί

Όμως από ότι φαίνεται οι συμπτώσεις ανάμεσα στα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τελειώνουν στην ομοιότητα στην εκφορά και στην ίδια κατάληξη των ονομάτων τους. Όπως εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας έχει έναν αδελφό που ονομάζεται Θοδωρής, δηλαδή όπως το μικρό όνομα του Θ.Δρίτσα. Αντίστοιχα όμως ο Θοδωρής Δρίτσας έχει έναν αδελφό που ονομάζεται Δημήτρης, όπως δηλαδή το μικρό όνομα του Δ.Βίτσα. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακή σύμπτωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις