ΚΚΕ: Στο στόχαστρο ο Γιάννης Βρούτσης

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Σε ειδική αποστολή ο υπουργός Εργασίας ενάντια στην δράση του ΚΚΕ, εκτιμούν στον Περισσό

ΚΚΕ για Γιάννη Βρούτση: «Κόκκινο πανί» για το ΚΚΕ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αφού στον Περισσό φαίνεται να εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος έχει αναλάβει να εκφράσει την κυβερνητική επιθετικότητα προς το ΚΚΕ και την δράση του.

Αν και το ΚΚΕ, σπάνια εστιάζει την πολιτική κριτική του σε πρόσωπα η υπουργούς στις εκάστοτε κυβερνήσεις που αντιπολιτεύεται ο Γιάννης Βρούτσης φαίνεται πώς αποτελεί μία από τις εξαιρέσεις. Στον Περισσό εκτιμούν ότι το εν λόγω στέλεχος της κυβέρνησης έχει αναλάβει «εργολαβικά» όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικά στελέχη την συκοφάντηση του ΚΚΕ. Είτε αυτό αφορά το ΚΚΕ σε πολιτικό επίπεδο, είτε στο επίπεδο του συνδικαλιστικού κινήματος όπου έχει στο στόχαστρό του τις συνδικαλιστικές κινήσεις με τις οποίες το ΚΚΕ σχετίζεται. Μάλιστα πριν λίγες ημέρα το ΚΚΕ αναφέρθηκε σε σύμπραξη του Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και στόχο το ΠΑΜΕ. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η δήλωση του γενικού γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στην Βουλή. Σημείωσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «έχετε βάλει τον υπουργό Εργασίας να επιδίδεται σε ένα αντιΚΚΕ παραλήρημα με χρυσαυγίτικη μάλιστα φρασεολογία, διαστρεβλώνοντας επιπλέον τις θέσεις του ΚΚΕ. Τελευταίο κρούσμα χτες, σε επίκαιρη ερώτηση για τις απαράδεκτες διακρίσεις που θέσπισε ο νόμος Κατρούγκαλου για τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε βάρος των ομογενών Ελλήνων της Αλβανίας, που μάλιστα χτες είχαν και κινητοποίηση, αλλά και των μεταναστών, που βρίσκονται πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα νομιμότατα, ζουν, δουλεύουν εδώ με τις οικογένειές τους, κατέφυγε ο κ. Βρούτσης στα αλήστου μνήμης συνθήματα, “σύνταξη μόνο στους Έλληνες”, της Χρυσής Αυγής. Λες και οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν ξέρουν ποιες κυβερνήσεις τους έκοψαν τις συντάξεις». Μάλιστα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε πως «δεν είναι βέβαια βλάκας ο κ. Βρούτσης. Επικίνδυνος είναι, συκοφάντης και προβοκάτορας».

Να σημειώσουμε τέλος ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακατέθεσε στη Βουλή την «από 18-10-2016 Πρόταση Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα». Την πρόταση υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος.