Προσφυγικο – Νέα Δημοκρατία: Φροντιστήριο για το προσφυγικο στην Πειραιώς:Μέτρα ενεργοποίησης του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ώστε παράλληλα με τον κυβερνητικό μηχανισμό να λειτουργήσει ώστε οι θέσεις του κόμματος και της κυβέρνησης να φθάνουν στην κοινωνία, επιθυμεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Μάλιστα η αναγκαιότητα αυτή θεωρείται πρώτης προτεραιότητας εξαιτίας της όξυνσης του προσφυγικού ζητήματος.

Τον στόχο αυτό της ηγεσίας έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου και ήδη διαφαίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και «εσωκομματικό φροντιστήριο» για την κυβερνητική πολιτική, στο ρόλο «εκπαιδευτικού προσωπικού» θα έχουν τα ίδια τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ημερίδα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κόμματος σήμερα στην Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με προσκεκλημένους δύο από τους πλέον βασικούς υπουργούς διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος. Πρόκειται για τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ο πρώτος θα μιλήσει για την άμεση τακτική της κυβερνητικής πολιτικής για την εκτόνωση της προσφυγικής κρίσης. Θα αναλύσει δηλαδή το κυβερνητικό σχέδιο ώστε με ταχύτατους ρυθμούς να προχωρήσει η διαδικασία της δημιουργίας νέων δομών με κέντρα φιλοξενίας που θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των καταυλισμών με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτόν που βρίσκεται στην Μόρια. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αντίστοιχα θα ενημερώσει σχετικά με την ένταξη των νέων δομών στις τοπικές κοινωνίες κυρίως από την οπτική της ασφάλειας. Επίσης για τα ζητήματα που αφορούν την φύλαξη των συνόρων και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στις «ευαίσθητες», όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα περιοχές.

Το δυναμικό

Στην ημερίδα θα μετάσχουν οργανωτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως όμως οι πολιτευτές του κόμματος που δεν πέτυχαν να εκλεγούν στο κοινοβούλιο. Επίσης στελέχη της αυτοδιοίκησης όπως και εμπλεκόμενοι σε συνδικαλιστικά σωματεία η τοπικές ενώσεις. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα της αξιοποίησης του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας του κυβερνώντος κόμματος στα γραφεία της Πειραιώς επισήμανε την ανάγκη την ενεργοποίησης αυτού του δυναμικού προκειμένου να επιτύχουν οι κυβερνητικοί στόχοι. Επισήμανε μάλιστα με νόημα ότι αυτός πρέπει να είναι ο προσανατολισμός και όχι ή προσέγγιση του κρατικού μηχανισμού. Μάλιστα είχε επισημάνει ότι η φετινή χρονιά είναι χρονιά συνεδρίου και εκλογής ηγεσίας στην Νέα Δημοκρατία κι αυτός θεωρείται ένας πρόσθετος λόγος για την αναθέρμανση της λειτουργίας του κομματικού μηχανισμού από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Εξυπακούεται ότι αυτή την ημερίδα θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις από την πλευρά της νέας δημοκρατίας για σειρά ζητημάτων υψηλού κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα θέματα του ασφαλιστικού, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τα ζητήματα της παιδείας και της υγείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις