ΚΙΝ.ΑΛ συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε άλλο παρά …ησυχάζει τα άγχη στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά σχετικά με το αν καταγράφεται σιωπηρή στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ με την συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Στην συνέντευξη η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ αν και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την Ν.Δ «διαχρονικό αντίπαλο» ενώ άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για μετεκλογικές συνεργασίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που προβληματίζονται ή αγανακτούν για το ενδεχόμενο προσέγγισης της αξιωματικής αντιπολιτευσης, θεωρούν συμβολική ακόμη και την ίδια την συνέντευξη στην συγκεκριμένη εφημερίδα. Ο λόγος είναι πως η εφημερίδα λογίζεται φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και η Φώφη Γεννηματά στην συνέντευξή της άσκησε κριτική στην τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προτάσεις αντιπολιτευτικού συντονισμού προς το Κίνημα Αλλαγής η πηγή ανησυχίας εδράζεται στο ότι άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το τι θα αποφασίσει στην πρόκληση της δυνατότητας μιας προοδευτικής κυβέρνησης μετά από τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτό γιατί ο εκλογικός στόχος θεωρείται καθοριστικός για την τακτική και την πορεία του κινήματος.

Μετεκλογικά

Απαντώντας στο συγκεκριμένο ερώτημα η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «την απάντηση θα τη δώσουν οι πολίτες στην κάλπη με την ψήφο τους. Όποιος προεξοφλεί τη λαϊκή ετυμηγορία, διαπράττει θεσμική “Ύβρι” και να ξέρει ότι ακολουθεί η «Νέμεσις». Οι πολίτες δεν θα πάνε στην κάλπη σε ένα σικέ παιχνίδι, για να ικανοποιήσουν το μικροκομματικό σχέδιο κανενός. Εμείς αγωνιζόμαστε να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών και πιστεύουμε πως θα αναδείξουν και πάλι την Παράταξή μας σε πρωταγωνιστή και ουσιαστικό ρυθμιστή στο πολιτικό σκηνικό». Αναφερόμενη στην στάση του ΚΙΝ.ΑΛ σημείωσε πως «με όπλο την πολιτική και προγραμματική μας ετοιμότητα να διαδραματίσουμε αυτό το ρόλο προς όφελος της χώρας και των πολιτών. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι μια κυβέρνηση ισχυρή στο λαό και στη Βουλή. Κυβέρνηση έτοιμη και αποφασισμένη να δώσει την αναγκαία ώθηση για να αλλάξουμε επιτέλους πίστα στην πολιτική ζωή, να δρομολογήσουμε προοδευτικές κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις μακράς πνοής». Αναφορικά με την βούληση του ΚΙΝ.ΑΛ για ισχυρή κυβέρνηση αξίζει να θυμίσουμε ότι στην συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο το ΚΙΝ.ΑΛ κατέθεσε πρόταση με την οποία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση προκύπτει μόνον αν το πρώτο κόμμα συγκεντρώσει ποσοστό κοντά στο 43%.

Κοινές πρωτοβουλίες

Απαντώντας για το ενδεχόμενο κοινών κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών η Φώφη Γεννηματά είπε πως «χωρίς πολιτικά αλισβερίσια και συμψηφισμούς, όποιος θέλει να στηρίξει προτάσεις ή πολιτικές μας πρωτοβουλίες είναι καλοδεχούμενος. Το ίδιο έχουμε κάνει και εμείς με σχέδια νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων και σε αυτήν και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο». Ξεκαθάρισε επίσης την θέση του ΚΙΝ.ΑΛ λέγοντας ότι «είμαι και είμαστε σαφής τόσο για την αταλάντευτη αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής όσο και για τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Ιούλιο όμως κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, ο διαχρονικός πολιτικός μας αντίπαλος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως επισήμανε πως «πριν αρχίσουν λοιπόν να γράφουν προσκλητήρια, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους. Είναι οι ίδιοι, χωρίς κανένα δείγμα αλλαγής μέχρι τώρα». Τόνισε ότι «με μεγάλα λόγια αναζητά δήθεν προοδευτικές συνεργασίες, στέλνοντας προσκλητήρια σε οτιδήποτε κινείται. Χωρίς καν ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς επίγνωση για τις συνέπειες που επέφεραν οι “αυταπάτες” τους στις ζωές εκατομμυρίων πολιτών. Επισήμανε τέλος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κρίση ταυτότητας αναφερόμενη σε «συνεργασία δε με την καραμανλική δεξιά έφτασε στο σημείο υπεράσπισης του κου Παπαγγελόπουλου αλλά και στήριξης του κου Παυλόπουλου για ΠτΔ» όπως και για την συνεργασία με «τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις