Κυβέρνηση για την απεργία στις 18 Φεβρουαρίου: Εντυπωσιάζουν για την οξύτητά τους, οι διαρροές που έγιναν από το Μέγαρο Μαξίμου για τηνη σημερινή απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. "Αντιπολιτευτική ενέργεια" θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου -σύμφωνα με διαρροές- την κινητοποίηση που πραγματοποιείται από Εργατικά Κέντρα της χώρας και την ΑΔΕΔΥ. Ακόμη περισσότεροη απεργία δείχνει να αποτιμάται από την κυβέρνηση και ώς μία ενέργεια δίχως λογική.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγές και διαρροές σε ιστότοπους, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι αιτήματα της απεργίας όπως η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγεινών ενσήμων και σειρά άλλα που καταγράφονται στις ανακοινώσεις των φορέων που την διοργανώνουν "κινούνται εκτός λογικής". Μάλιστα χαρακτηρίζεται η απεργιακή κινητοποίηση "αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ". Οι χαρακτηρισμοί φθάνουν και σε αναφορές για "συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις".

Η ένταση και το ύφος πουχαρακτηρίζει τις κυβερνητικές διαρροές πιστώνεται κυρίως στην λογική που εκφράζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος και κατέθεσε χθές στην Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας φέρεται ενοχλημένη από τις κοινωνικές αντιδράσεις. Ιδίως από την στιγμή που η διοίκηση της ΓΣΕΕ και ο ίδιος ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος, θεωρούν το νομοσχέδιο απλά κατώτερο των προσδοκιών και όχι αντικείμενο αντιδράσεων. Κυρίως όμως ο υπουργός Εργασίας φέρεται ενοχλημένος από το πολιτικό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί εναντίον του νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση. Θυμίζουμε ότι μετά και την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά το εν λόγω νομοθέτημα θα ψηφιστεί μόνον από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό παρά το γεγονός ότι το σχέδιο νόμου έχει προβληθεί ώς ένα από τα ιδιαίτερα θετικά νομοθετήματα της κυβέρνησης κυρίως εξαιτίας των αυξήσεων που φιλοδοξεί να προκύψουν από τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και λόγω της αύξησης της αναπλήρωσης για τους συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 χρόνια προϋπηρεσίας.

"Απέναντι"στο νομοσχέδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τις δηλώσεις που έκανε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόλγου "το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εξαφανίζει το φύλλο συκής με το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους» ενώ τονίζει πως θα επιφέρει "μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους και αύξηση εισφορών για 9 στους 10 επαγγελματίες". Παράλληλα τόνισε πως συνιστά πολιτική "μονομέρειας υπέρ των ελαχίστων και εις βάρος των πολλών". Μάλιστα η Έφη Αχτσιόγλου τονίζει πως το νομοθέτημα πιστοποιεί τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ότι είναι ανύπαρκτος ο μηχανισμός στήριξης για την 13η σύνταξη.

Για το ασφαλιστικό τοποθέτήθηκε σε συνέντευξή του και ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας πως "αυτός ο νέος νόμος είναι απαράδεκτος και πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι πρώτα απ’ όλα να παλέψουν για την ανατροπή του, διότι ενσωματώνει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν ξεκινήσει εδώ και 30 χρόνια και κυρίως της τελευταίας 4ετίας, που είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο δεν τον καταργεί όπως ψεύτικα ισχυρίζεται το υπ. Εργασίας, αλλά αντίθετα τον ενσωματώνει".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις