Πολιτική Επιτροπή Νέα Δημοκρατίας: Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που θα συνεδριάσει στις 10.30 το πρωί στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώςκαι την εισήγηση θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Πολιτική Επιτροπή θα εκλέξει 8μελή Εκτελεστική Γραμματεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση στην οποία έχει καταλήξει η ηγεσία του κόμματος είναι αυτή να αποτελείται από τους βουλευτές Μαρία Κεφάλα (Ιωαννίνων), Περικλή Μαντά (Μεσσηνίας), Γιάννη Οικονόμου (Φθιώτιδας), Βασίλη Σπανάκη (Νότιος Τομέας – Β´ Αθηνών). Επίσης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Μαρία Σαρρηγιαννιδου, τον Γιάννη Πολιτόπουλο στέλεχος της Ν.Δ και τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα. Η πρόταση για την 8μελή γραμματεία έχει διαμορφωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνεργασία με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργο Στεργίου. Να σημειωθεί ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος στην γραμματεία μετέχουν ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αντιπρόεδροι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας της Π.Ε και ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ Γιάννης Μπρατάκος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και η ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλαδή ο γραμματέας της Κ.Ο Σταύρος Καλαφάτης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπήλιος Λιβανός.

Στην Πολιτική Επιτροπή θα συζητηθούν και οργανωτικά ζητήματα και θα ψηφιστούν τροποποιήσεις για την λειτουργία των περιφερειακών οργανώσεων. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι για την Νέα Δημοκρατία το 2020 είναι χρονιά εσωκομματικών εκλογών και τα οργανωτικά ζητήματα σχετίζονται με αυτή την προοπτική. Κάτι άλλωστε που επισήμανε προ ημερών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς. Στόχος της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας. Να υπάρχει αφομοίωση των πολιτικών προτεραιοτήτων της διακυβέρνησης και αυτές να επικοινωνούνται στην κοινωνία. Για το ζήτημα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει ότι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας και η προσοχή να μήν στρέφεται μόνον στην εμπλοκή του στην κυβερνητική διαχείριση. Όπως χαρακτηριστικά είχε πεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία ομιλία του σε πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς«θα ήταν μεγάλο πολιτικό σφάλμα εάν το κόμμα αδρανούσε και αν υπήρχε μια αυτόματη μετακίνηση στελεχών από το κόμμα στον κυβερνητικό μηχανισμό το οποίο θα οδηγούσε νομοτελειακά σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα είχε ουσιαστικά κανένα ρόλο όσο είμαστε στην Κυβέρνηση. Άλλος ο ρόλος της Κυβέρνησης άλλος ο ρόλος του κόμματος».

Στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στα ζητήματα της επικαιρότητας, να δώσει έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας και κυρίως να εστιάσει στην πολιτική υπεροχή του κόμματός του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως από την στιγμή που την προηγούμενη ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει στην συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Tae Kwon Do. Θα δώσει έμφαση στην ανάγκη συμβολής του κόμματος προκειμένου να εφαρμοστεί η κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικο, αλλά και στα ζητήματα που αφορούν την Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις