Προσφυγικό – ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις συνθήκες πρωτοφανούς – όπως επισημαίνει- βίας που επικράτησε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως και συνολικά τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η πολιτική της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «το Μέγαρο Μαξίμου μας ενημερώνει ότι η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς διεξήχθη "σε εποικοδομητικό κλίμα". Δεν λέει όμως ούτε λέξη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε λέξη για τις επιτάξεις ακινήτων, ούτε λέξη για τα κλειστά κέντρα – φυλακές. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη από τους νησιώτες μας για την πρωτοφανή βία και καταστολή που βίωσαν τις τελευταίες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου και του κ. Χρυσοχοΐδη που παραμένει εξαφανισμένος. Ντροπή!».

Το θέμα – θυμίζουμε – έθιξε και χθες το μεσημέρι στην ομιλία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως επισήμανε «οργανώσατε προχθές απόβαση των ΜΑΤ, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών σκηνών βίας και πολεμικών συγκρούσεων. Ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης βίας. Είστε με τα καλά σας ; Τι ακριβώς κάνετε; Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την εικόνα του εμφύλιου διχασμού; Ποιος έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να σπάνε τα αυτοκίνητα των πολιτών που διαμαρτύρονται ; Ποιος έδωσε εντολή να τους φωνάζουν Τουρκόσπορους ; Θα αναλάβετε εσείς την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα ;». Μάλιστα εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του από την Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί για αυτά τα ζητήματα.

Ειδική αναφορά στις προσωπικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε άλλωστε και σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινίος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «για τη βία που ασκήθηκε στους νησιώτες από τα ΜΑΤ, για τη βία που ασκήθηκε στους Αστυνομικούς μέσα στο ξενοδοχείο στη Χίο για τη συμφόρηση των νησιών και για την αδιέξοδη κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες, την απόλυτη ευθύνη φέρει προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του συνεχίζουν σε μια αδιέξοδη πολιτική, χωρίς αποτέλεσμα Η κατάσταση στα νησιά αυτή τη στιγμή είναι πρωτόγνωρη: έχει κυριολεκτικά τριπλασιαστεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών. Τον Ιούλιο του 2019 τα νησιά είχαν 15.000 πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ η Μόρια, με χωρητικότητα 2,500, είχε 5.000. Σήμερα στα νησιά βρίσκονται 45.000. Η Κυβέρνηση αντί να αποσυμφορήσει τα νησιά, στέλνει ΜΑΤ». Μάλιστα επισήμανε πως «είναι αίολη η δικαιολογία της ΝΔ ότι τώρα αυξήθηκαν οι ροές, γιατί εμείς αντιμετωπίσαμε το προσφυγικό όταν είχε 10.000 αφίξεις την ημέρα. Μην ξεχνάμε, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ, με περισσό λαϊκισμό μας έλεγαν ότι εμείς είχαμε πολιτική «ανοιχτών συνόρων». Τώρα επί των ημερών τους τι έχουμε και αυξάνονται οι ροές;».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις