ΣΥΡΙΖΑ: Ανήσυχος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ολοένα εντεινόμενα φαινόμενα παραστρατιωτικής δραστηριότητας στο έδαφος της υπερ-πατριωτικής ρητορικής που αναπτύσσεται με αφορμή την κατάσταση στα σύνορα του Έβρου. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολιτευση δεν κρύβει ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε θύματα ενώ «δείχνει» και προς την πλευρά του υπουργείου Άμυνας για το πόσο καταπολεμά τέτοια φαινόμενα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται πως «τα ένοπλα τάγματα εφόδου που δρουν ως συμμορίες δεν έχουν καμμία σχέση με την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό ή την Εθνοφυλακή, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτό επιβεβαίωσαν σήμερα οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές της Λέσβου σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ». Επισημαίνει μάλιστα πως «ο ακροδεξιός κατήφορος και η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης έδωσε θάρρος μέχρι και σε Γερμανούς νεοναζί να φθάσουν στη χώρα μας για να πολεμήσουν τους «εισβολείς»». Απευθύνει μάλιστα έκκληση στην κυβέρνηση ώστε «να αναλάβει τις ευθύνες της, να επιβάλλει τη νομιμότητα και να βάλει ένα τέλος στα άκρως ανησυχητικά παρακρατικά φαινόμενα, πριν θρηνήσουμε θύματα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα σε ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή 21ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον υπεύθυνο για ζητήματα άμυνας Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με δημοσιέυματα για αποστολές εθελοντών στον Έβρο αναρωτώνται αν «γνωρίζει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για το «κάλεσμα» ενίσχυσης του στρατού στον Έβρο; Ποιες παρεμβάσεις έγιναν ή θα γίνουν από την πλευρά του Υπουργείου, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αυτή η υπόθεση; Εγκρίνει και ενθαρρύνει ή αποδοκιμάζει και αποθαρρύνει το Υπουργείο τέτοιες πρωτοβουλίες;». Όπως συγκεκριμένα αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «μέσω της σελίδας της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών με έδρα τα Χανιά, οργανώνεται η αποστολή εθελοντών στον ‘Έβρο. Σωματείο υπό τον τίτλο «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης», καλεί εθελοντές ειδικών δυνάμεων να μεταβούν στα σύνορα, για να ενισχύσουν το στρατό, για διάστημα 10 ημερών. Στη σελίδα αναφέρονται λεπτομέρειες για τον τρόπο κατάθεσης στοιχείων των ενδιαφερομένων και για τον χρόνο αναχώρησης, που «θα γίνει οργανωμένα μόλις συμπληρωθεί η πρώτη ομάδα».

Επισημαίνουν μάλιστα ότι «πολίτες έφτασαν μέχρι την πύλη της Μονάδας στο στρατόπεδο «Αποστολάκη» στα Χανιά, ζητώντας από τους φρουρούς να καταθέσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «αποστολή». Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, ο πρόεδρος των ΛΕΦΕΛ (Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) δήλωσε, πως «μόνο ο στρατός μπορεί να κινητοποιήσει ομάδες εθελοντών και τέτοιο κάλεσμα προφανώς δεν υπάρχει, άρα δεν θα υπάρχει κανείς να τους κατευθύνει, να τους οδηγήσει, να τους εντάξει σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο». Στο θέμα αυτών τω πρακτικών αναφέρθηκε και ο αρμόδιος για ζητήματα προσφύγων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ψυχογιός αναρωτώμενος «αν εκφράζει και τιμά την Κυβέρνηση το γεγονός, ότι αυτή τη στιγμή οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης αποτελούν ή θέλουν να εμφανιστούν ως πολιτική πρωτοπορία της Ν.Δ. με μια πολεμική ρητορική μίσους, την οποία θα πρέπει να καταδικάσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος, που κάνει λόγο για αποτροπή στη θάλασσα, για μαζικές επαναπροωθήσεις και για ενέργειες που εκθέτουν τη χώρα και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις