Προανακριτική Νοvartis Παππας:Πρακτικές που αν μη τι άλλο προκαλούν ερωτηματικά φαίνεται πώς επιστρατεύονται στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis όπου την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η κατάθεση του πρώην υπουργού ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Η κατάθεση – θυμίζουμε – αφορά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το 2016 ανάμεσα στον ίδιο, τον Δημήτρη Παπαγγελόπυλο και τους διάδικους Σάμπι Μιωνή (επιχειρηματίας) και Γιάννη Φιλιππάκη (εκδότης).

Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε ήδη την προηγούμενη Πέμπτη τονίζοντας ότι η συνάντηση αυτή έγινε μετά από αίτημα της Ισραηλινής κυβέρνησης ενώ η τότε κυβέρνηση ουδέποτε ασχολήθηκε με την εξέλιξη της υπόθεσης. Παράλληλα όμως επέστησε την προσοχή στο ότι αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά, με μεσολαβητή τον συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου. Αποτελεί όμως ερώτημα τον αν εκείνη η συνάντηση έγινε επίσης μετά από αίτημα του Ισραήλ ή για άλλους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή καταγράφεται έκπληξη αλλά και δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η πλειοψηφία της επιτροπή. Μάλιστα γίνεται λόγος για διαστρέβλωση των λεγομένων ακόμη και του ίδιου του Σάμπι Μιωνή τον οποίο η πλειοψηφία κάλεσε ως μάρτυρα με αποτέλεσμα να γίνονται ερωτήσεις από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν βασίζονται καν σε πραγματικά περιστατικά. Μάλιστα σε αυτού του είδους της ερωτήσεις φαίνεται να στηρίζονται και οι ανακοινώσεις τις οποίες στην συνέχει εκδίδει η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη πρακτική αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, αφού κατά την διάρκεια της εξέτασης ως μάρτυρα του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο εισηγήτης της πλειοψηφίας Αθανάσιος Πλεύρης έκανε ερώτηση σύμφωνα όπου ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή μίλησε για «χρήματα» που έπρεπε να δοθούν στον Γιάννη Φιλιππάκη προκειμένου να κλείσει η υπόθεση. Αυτά ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Σάμπι Μιωνή, μίλησε για το ζήτημα της αντιδικίας ανάμεσα στους δύο που επεκτάθηκε και στο θέμα του καταλογισμού των δικαστικών εξόδων.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες στο πλαίσιο της μαρτυρίας του Νίκου Παππά διεξήχθη μάλιστα ο παρακάτω διάλογος:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Ο κ. Παπαγγελόπουλος στη συνάντηση την οποία κάνατε. Ο κ. Μιωνή κατήγγειλε ότι του μίλησε για χρήματα ο κ. Παπαγγελόπουλος και ότι για να κλείσει η όποια υπόθεση, πρέπει να δοθούν χρήματα. Ειπώθηκε αυτό ή όχι;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Με συγχωρείτε, πάρα πολύ, αυτό τώρα ξεπερνάει τα όρια. Δεν έχει ειπωθεί αυτό, κύριε Πλεύρη. Είναι ψεύτικη η ερώτηση που κάνετε. Δεν είπε ο κ. Μιωνή για χρήματα. Είπε για έξοδα, κύριε Πρόεδρε. Είναι ντροπή αυτό που κάνει ο εισηγητής της πλειοψηφίας. Κύριε Πλεύρη, πρώτη φορά που σας το λέω, πάρτε το πίσω και αποκαταστήστε την αλήθεια. Δεν είπε ο Μιωνή για χρήματα. Είπε για έξοδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ -Πρόεδρος της Επιτροπής: Συνεχίζουμε ήρεμα. Κύριε Πλεύρη, έχετε τον λόγο.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Ειπώθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο θέμα για έξοδα;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Για δικαστικά έξοδα έγινε αναφορά και από τις δύο πλευρές.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κύριε Παππά, εγώ θέλω να σας πω κάτι και συγγνώμη που σας διακόπτω. Μέχρι τώρα έχετε δεχτεί δέκα ερωτήσεις βασισμένες σε ψέματα και μισές αλήθειες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις