ΚΙΝ.ΑΛ – Φώφη Γεννηματά: Να καταδειχθεί το Κίνημα Αλλαγή ως διακριτός πόλος με συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις σε όλα τα πεδία. Αυτός παραμένει ο στόχος της ηγεσίας του κόμματος στην τρέχουσα συγκυρία και καθώς επιθυμεί να αμβλύνει την εικόνα των αντιθέσεων στο εσωτερικό του.

Αυτό θα είναι και το στίγμα της συνέντευξης που θα παραχωρήσει σήμερα στο τηλεοπτικό σταθμό ALPHA η Φώφη Γεννηματα. Η πρόεδρος του κόμματος έχει «πάρει επάνω της» την προβολή των θέσεων του κόμματος την τρέχουσα περίοδο προκειμένου να έχει ενιαίο χαρακτήρα και σαφήνεια ο πολιτικός λόγος του Κινήματος Αλλαγής αλλά και για αν αποφεύγονται οι «αποχρώσεις» που καταγράφονται στις δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών ανάλογα με την στάση που κρατούν στα ζητήματα των σχέσεων του ΚΙΝ.ΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με τα στοιχεία της πτώσης του αναπτυξιακού ρυθμού που εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία για το τελευταίο εξάμηνο του 2019. Παρότι το θέμα αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, οι ευθύνες για «υπεραισιόδοξες» προβλέψεις «μοιράζονται» από το Κίνημα Αλλαγής και στα δύο κόμματα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «Ο χαμηλότερος από τις εξαγγελίες ρυθμός ανάπτυξης 1,9% για το 2019 που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ ,διέψευσε, για ακόμα μία φορά, τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αντί να μαλώνουν τζάμπα οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταικούρας για το ποιος απέτυχε λιγότερο στις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τις προσδοκίες που καλλιέργησαν και τα λάθη που έκαναν. Και κυρίως ας ξαναδιαβάσουν τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, ώστε το 2020 να μην αποτελέσει ακόμα ένα σταθμό στη διαδρομή των χαμένων ευκαιριών για την Ελληνική Οικονομία, πολύ περισσότερο δε τώρα που αυξάνονται οι αβεβαιότητες και οι εξωγενείς παράγοντες καθιστώντας απόμακρο τον στόχο ανάπτυξης 2,8%».

Πάντως οι διεργασίες ισορροπιών στο Κίνημα Αλλαγής συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες τον άτυπο ρόλο για τον συγκερασμό των απόψεων που καταγράφονται ανάμεσα στην «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» πτέρυγα έχει αναλάβει ο έμπειρος Κώστας Σκανδαλίδης. Προάγει την λογική της αναγκαιότητας της συνύπαρξης διαφορετικών απόψεων στον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ με στόχο την ενδυνάμωση του κόμματος ώστε να διαμορφωθούν καλύτεροι όροι για την πολιτική παρουσία του. Θυμίζουμε ότι την «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» πτέρυγα στο ΚΙΝ.ΑΛ εκφράζουν κυρίως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπυλος ενώ πολλές από τις απόψεις αυτές ενστερνίζεται και ο «ευρωπαίος» Νίκος Ανδρουλάκης. Την πτέρυγα που εκτιμά ότι πρέπει να ενισχυθεί η κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και παράλληλα να προβάλλεται χωρίς αποκλεισμούς ο προγραμματικός λόγος του ΚΙΝΑΛ ασπάζονται οι Χάρης Καστανίδης, ο Μιχάλης Κατρίνης και εν πολλοίς και ο Γιώργος Παπανδρέου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις