Νέα Δημοκρατία – Δημοσκοπήσεις:«Οχυρώσεις» στα …δεξιά της θα αναζητήσει το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία, αφού διαπιστώνει ότι το τελευταίο διάστημα και με βάση το κλίμα που διαμορφώνεται από τις εξελίξεις στον Έβρο καταγράφεται ενίσχυση των κομμάτων με ακροδεξιό λόγο.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται σε κρυφές δημοσκοπήσεις που έχει υπόψιν του το Μέγαρο Μαξίμου και θεωρείται από το κυβερνητικό επιτελείο το μόνο μελανό σημείο αφού συνολικά δείχνουν ενίσχυση του προφίλ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης όμως καταγράφηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε για τον ΣΚΑΙ η εταιρία Pulse και κατέδειξε την ελληνική λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ως 4ο κόμμα. Η τακτική της Νέας Δημοκρατίας δεν θα εστιαστεί σε πολιτική κριτική προς την Ελληνική Λύση αλλά στο πρόσωπο του ίδιου του Κυριάκου Βελόπουλου και στα «φαιδρά» στοιχεία που ενσωματώνει όπως χαρακτηριστικά λένε παράγοντες της Ν.Δ.

Σε αυτή την λογική εντάσσεται και η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και προερχόμενος από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με την …κηραλοιφή που προωθεί με τηλεοπτικά διαφημιστικά σπότ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ο Γιώργος Αμυράς, δηλώνει ότι «ζητά να μάθει από το αρμόδιο υπουργείο αν υπάρχουν αποδείξεις ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι αποτέλεσμα σοβαρών επιστημονικών ερευνών και αν όντως προστατεύει τον κόσμο από έναν τόσο σοβαρό ιό επιδημικής διάστασης σαν τον κορωνοϊό, όπως διατείνεται ο πωλητής του». Παράλληλα ρωτά «αν υπάρχει κάποια επίσημη πιστοποίηση και έγκριση από κάποιον αναγνωρισμένο επιστημονικό φορέα και τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Υγείας για να προστατευθούν οι καταναλωτές από παραπλάνησή τους ώστε να μην έχουμε ένα καινούριο «νερό του Καματερού».

Στο κείμενο της ερώτησης του Γιώργου Αμυρά περιέρχεται και απομαγνητοφωνημένο σημείο από τις τηλεοπτικές παρεμβάσεις του Κυριάκου Βελόπουλου και συγκεκριμένα το σημείο που αναφέρει: «…Με την "Βυζαντινόν" (κηραλοιφή), αποτρέπετε κάθε μικρόβια από τα χέρια σας. Είναι φυσικό, φόρμουλα με βότανα μέσα. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και θα είστε Ok. Μετά μπορείτε να κάνετε και 17 χειραψίες. Έχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών. Και κάποια από τα βότανα υπάρχουν μόνο στην Αυστραλία. Ούτε να φοβάσαι τον κορωνοϊό. Ούτε τίποτα. Έχει από τα λίγα βότανα που είναι δυσεύρετα. Ούτε κορωνοϊό, ούτε να φοβάστε ιώσεις, ούτε βακτήρια ούτε να φοβάστε τίποτα. Πάρτε το και θα με θυμηθείτε…».