ΣΥΡΙΖΑ – προσφυγικό – Έβρος: Προσωπικές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανοχή της δράσης παραστρατιωτικών ομάδων επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει παρά τις κυβερνητικές αντιδράσεις ότι η δράση των ομάδων αυτών συνιστά κίνδυνο για την δημοκρατία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του γραφείου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης «η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας δεν θα επιτρέψει μια εθνική κρίση να εξελιχθεί σε εσωτερική τραγωδία για τη Δημοκρατία και τη χώρα». Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η αξιωματική αντιπολιτευση αναμένεται να αναλάβει και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την δράση των παραστρατιωτικών ομάδων απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς. Παράλληλα κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμικό λόγο» της κυβέρνησης με αφορμή την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιο Πέτσα που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρεται ως «Δούρειος Ίππος του Ερντογάν»,

Στο θέμα της δράσης παρακρατικών ομάδων αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Όπως επισήμανε « κάθε ελληνική κυβέρνηση έχει αυτονόητο καθήκον τη φύλαξη των συνόρων. Σε ένα οργανωμένο κράτος, όπως αυτό που παραδώσαμε, υπάρχουν θεσμοί και όργανα που τηρούν τη νομιμότητα και προασπίζουν το εθνικό συμφέρον και όχι ένα παρακράτος, το οποίο κάνει μετά από δεκαετίες την επανεμφάνισή του.Για μεγάλο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της λαϊκιστικής, διχαστικής ρητορικής στελεχών και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, που εξυπηρετεί τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές επιδιώξεις του δήθεν κεντροδεξιού κ. Μητσοτάκη. Αυτή νομιμοποιεί και ενθαρρύνει ακόμα και σήμερα ακραίες και επικίνδυνες αντιλήψεις, οδηγώντας τη χώρα μας πίσω, σε κάποιες από τις πιο μαύρες και πιο επικίνδυνες σελίδες της Ιστορίας της».

Μάλιστα η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε και για το θέμα της φύλαξης των συνόρων αναφερόμενος στον τρόπο που λειτούργησε σε ανάλογες συνθήκες στο παρελθόν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε «είχαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας σε συνθήκες δυσκολότερες από τις παρούσες. Τότε, δεν εκδηλώθηκαν ανάλογα φαινόμενα, καθώς είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο φύλαξης των συνόρων μας, ασκώντας ενεργητική, πολύπλευρη και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική».

Η Όλγα Γεροβασίλη πρόσθεσε ότι «η Τουρκία, εκτός από το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αντιμετωπίζει μείζονες υποθέσεις, όπως τη Συρία, τη Λιβύη, την εντεινόμενη οικονομική κρίση της, τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ε.Ε. Τέλος, είναι γνωστές και διακηρυγμένες οι βλέψεις της στην Ανατολική Μεσόγειο. Είχαμε, λοιπόν, την επίγνωση ότι η Τουρκία ασκεί έναν ωμό γεωπολιτικό εκβιασμό, τον οποίο δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να εξελίξει σε πραγματικό γεωπολιτικό κίνδυνο. Εμείς δεν αφήσαμε τα νησιά στην τύχη τους. Εμείς διεκδικήσαμε από τους εταίρους μας και δεν υποταχθήκαμε σε αυτούς. Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να λάβουμε 700 εκατ. ευρώ για να δεχθούμε να γίνουμε «αποθήκη ψυχών». Με θετικές πολιτικές, 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν από τη χώρα είτε για να μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε για να επιστρέψουν εθελοντικά στις χώρες τους ή στην Τουρκία στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης, ενώ 30.000 μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις