Προαναρκτική Novartis – Διεύρυνση κατηγορητηρίου: Οι διαδικασίες για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δρομολογούνται από σήμερα στην Βουλή, αν είναι άγνωστο ποια θα είναι τελικά η κατάληξή τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στο κοινοβούλιο την απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής σύμφωνα με την οποία απαιτείται ενίσχυση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μετά τα στοιχεία που προέκυψαν. Οι καταθέσεις και τα στοιχεία που έχει συλλέξει η επιτροπή και είναι συνολικά 4 φάκελοι η οποίοι κατά την γνώμη της πλειοψηφίας τεκμηριώνουν την ανάγκη για επανεξέταση του κατηγορητηρίου που θα βρίσκονται στην διάθεση των βουλευτών. Θυμίζουμε ότι για την έναρξη διαδικασιών που θα αποτελέσουν ουσιαστικά διαδικασίανέας συγκρότησης της επιτροπής απαιτείται πρόταση 30 βουλευτών, που φυσικά διαθέτει η Νέα Δημοκρατία. Στην συνέχεια απαιτείται η εκ νέου συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής. Πάντως να σημειωθεί ότι παράλληλα η Προανακριτική Επιτροπή φέρεται να έχει ζητήσει παράταση των εργασιών της έως και τις 20 Μαίου. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας να δρομολογηθεί ουσιαστικά μια διαδικασία επανασύστασης μεντης επιτροπής, αλλά με τα ίδια πρόσωπα με την σημερινή.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν αντιδράσεις, Όπως ξεκαθάρισε χθες κατά την προσέλευσή του στην προανακριτική ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, δεν αποδέχεται την εξαίρεση που επέβαλε η πλειοψηφία της επιτροπής στον ίδιο και τον Παύλο Πολλάκη. Για τον λόγο αυτό κάθισε στην θέση των μελών της προανακριτικής και όχι εκεί που κάθονται συνήθως οι μάρτυρες αν και αποδέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής. Ερωτήσεις να σημειωθεί ότι δεν υποβλήθηκαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως αναφέραμε δεν αποδέχεται την εξαίρεση των δύο βουλευτών μελών του. Όσον αφορά την ουσία της κατάθεσης τίποτε καινούργιο δεν προσέθεσε στα ήδη γνωστά αφού οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την επίσκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το 2029 και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι με εντολή του πρωθυπουργού θέλησε να ενημερωθεί όχι για την ουσία αλλά για την ύπαρξη διαδικασία σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Αναφερόμενος στην εξέταση του αλλά και συνολικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε: Μετά και τη σημερινή διαδικασία κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή- παρωδία, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι η εξαίρεση, τόσο η δική μου όσο και του Παύλου Πολάκη, ήταν μια επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας που, εκτός των άλλων, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους στοιχειώδεις κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς κανόνες. Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν προσχηματικές, πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια του κωμικού, και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την επιμονή να εξαιρεθούμε. Επιμονή που αφορά όχι μόνο την ΝΔ αλλά και τον άτυπο συνεργάτη της κύριο Κεγκέρογλου, ο οποίος, ούτως ή άλλως, ενεργεί ως μακρύ χέρι της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά εντός και εκτός επιτροπής. Είναι πλέον δεδομένο ότι αφού η πλειοψηφία της επιτροπής βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να αποδείξει τις ανοησίες περί σκευωρίας καταλήγει να αυτογελοιοποιείται». Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται η εξέταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολλάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις