Κορονοϊός Εισπρακτικές :Οι εισπρακτικές εταιρίες, δεν έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Αντιθέτως τηλεφωνούν σε δανειολήπτες πιέζοντας για την εξόφληση δανείων, επικαλούμενες την λήξη της προστασίας για τα «κόκκινα δάνεια» στο τέλος Απριλίου. Την καταγγελία αυτή έκανε σε δήλωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, αποδίδοντας μάλιστα ευθύνες στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα οι τηλεφωνικές οχλήσεις, σημειώνει ο βουλευτής, γίνονται ακόμη και σε μακροχρόνια άνεργοις. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Μιχάλης Κατρίνης, «παρά τις τηλεοπτικές «διαβεβαιώσεις» του κ. Γεωργιάδη, οι εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν ακόμη και σήμερα, να πιέζουν τους Έλληνες πολίτες-ακόμη και μακροχρόνια άνεργους-για την εξόφληση «κόκκινων» δανείων».

Μάλιστα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει ότι οι εισπρακτικές εταιρίες «πιέζουν με όπλο τη λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την οποία η κυβέρνηση δεν αποφασίζει να παρατείνει για λίγους μήνες.Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση μέσα στην κρίση πρέπει να σταματήσει. Ειδικά για τους οικονομικά ασθενέστερους. Η ένταση των τηλεφωνημάτων από τις εισπρακτικές, εκτελώντας τις εντολές των τραπεζών και των funds, εκθέτει την κυβέρνηση και ενισχύει την ανασφάλεια των πολιτών». Μάλιστα σχολιάζει πως «λουκέτο στις εισπρακτικές δεν μπήκε. Είναι ώρα να ληφθούν μέτρα, εδώ και τώρα. Και βέβαια, να μπει λουκέτο στις δηλώσεις χωρίς αντίκρισμα».

Θυμίζουμε ότι το Κίνημα Αλλαγής, έχει εδώ και μήνες επισημάνει την ανάγκη να ληφθούν ειδικά μέτρα για το ζήτημα των κόκκινων δανείων. Μάλιστα έχει συνδέσει το θέμα αυτό και με την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Πιο ειδικά έχει προτείνει ανάμεσα στα μέτρα οικονομικής στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων να περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση ενός ειδικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης έχει προτείνει την σύσταση διακομματικής επιτροπής και μορφές διακομματικής συνεννόησης προκειμένου να μην υπάρξει νομοθετικό κενό μετά τις 30 Απριλίου, οπότε και σταματά η ισχύς της νομοθεσίας που έως τώρα προστάτευε την πρώτη κατοικία. Μάλιστα ο Μιχάλης Κατρίνης μετείχε στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, όπου ενημέρωσαν αναλυτικά οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αλλά και των εταιριών διαχείρισης δανείων (funds) σχετικά με το τι μέλλει γεννέσθαι.