Κορονοϊός Λογαριασμοί Φάμελλος:Είναι απαραίτητες πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης με μέτρα ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και φυσικού αερίου σε όσους θα πληγούν από την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός, τονίζει ο αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην σχετική πρωτοβουλία που έλαβε και στην επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως πρέπει να υπάρξει «πρόβλεψη κάλυψης των οφειλών των πιο ευάλωτων νοικοκυριών, των επιχειρήσεων που έκλεισαν και των εργαζόμενων που έχασαν τη δουλειά τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία».

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε παράλληλα ότι «η κάλυψη οφειλών αφορά φυσικά μόνο τους πληγέντες από την κρίση, πρέπει να δοθεί με συγκεκριμένα κριτήρια» ενώ «σε καμία περίπτωση, η πρόταση αυτή δεν βάζει πλάτη στους στρατηγικούς κακοπληρωτές». Συνολικά ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «χρειάζεται ατομική ευθύνη αλλά και συλλογική ευθύνη και κοινωνική αλληλεγγύη για να μπορέσουμε να αντέξουμε την επόμενη μέρα ώστε, η κοινωνία μας να μείνει ενωμένη, η επόμενη μέρα να μας βρει μονοιασμένους και να αποφύγουμε εντάσεις και ακραίες συμπεριφορές. Οι πολιτικοί και οι επιστήμονες οφείλουμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα».

(Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος)

Τέλος αναφερόμενος στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε πως «μένουμε σπίτι αλλά, οφείλουμε παράλληλα να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για αυτή τη δύσκολη για την κοινωνία συγκυρία. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή καθώς δεν έχουμε ακόμη περάσει τον κάβο, δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό, πρέπει να έχουμε απαιτήσεις τόσο από τους εαυτούς μας, όσο και από την πολιτεία για να κάνει ό,τι χρειάζεται στην υγεία, στην πρόληψη και την οικονομία». Ξεκαθάρισε τέλος πως «ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει, από την πρώτη στιγμή, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση και καταθέτοντας προτάσεις. Είχαμε από τη μεριά μας, ως κυβέρνηση, συμβάλει σε δύο άξονες που, όπως αποδεικνύεται σήμερα, ήταν μείζονος σημασίας. Στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, παρά τους περιορισμούς των Μνημονίων, με την ένταξη και των ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία, και την ενίσχυση των νοσοκομείων μετά την ουσιαστική διάλυση του συστήματος υγείας την περίοδο 2012-2015, και στη διασφάλιση ενός μαξιλαριού ρευστότητας, το οποίο και σήμερα επιτρέπει τη λήψη μέτρων για την οικονομική υποστήριξη των εργαζομένων και της οικονομίας»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις