Μία ανάρτηση του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ για την κατάθλιψη αποτυπώνει μία πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους γύρω μας.

Γράφει ο Αύγουστος Κορτώ:

«Το καλοκαίρι είναι αβάσταχτο για τον καταθλιπτικό: η χώρα ολόκηρη βρίσκεται σε παραθεριστικό αναβρασμό, κι ο άρρωστος, στους αντίποδες, κλείνει στόρια και κουρτίνες και παριστάνει, με το ερκοντίσιον στο φουλ, πως ζει σε μια άλλη εποχή: ο χειμώνας της ταλαιπωρημένης ψυχής.
Τον Αύγουστο, ιδίως, το συναίσθημα καταποντίζεται κι άλλο: οι πόλεις ερημώνουν, όλοι ανεβάζουν φωτογραφίες από παραλίες, κι εσύ, ακόμα κι όταν υπάρχουν λεφτά για διακοπές, με το ζόρι φτάνεις ως το σουπερμάρκετ.

Η λύση, η βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε, είναι απλούστατη. Στο διάστημα της απουσίας μας – όταν ο καταθλιπτικός μας φίλος, που τα παίρνει όλα προσωπικά γιατί αυτή είναι η φύση της νόσου, νιώθει ότι τον εγκαταλείψαμε – μες στις αναρτήσεις και την καλοπέραση, κάνουμε ένα τηλέφωνο κάθε-δυο τρεις μέρες, ίσα να σπάει η ερημιά του, κι ας μην έχει νέα να μας πει. Δεν αγαπάμε τους άλλους μόνο ως πηγές ψυχαγωγίας.

Όπως και των Χριστουγέννων, η αυγουστιάτικη κατάθλιψη χρειάζεται απλώς και μόνο την ελάχιστη στοργή, το νοιάξιμο: μια φωνή που σου μιλάει, και σου θυμίζει ότι δεν είσαι μόνος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις