Μουσείο «Μαρία Κάλλας»: Το μουσείο θα είναι αφιερωμένο στο έργο και τη ζωή της.

Η συλλογή που θα στεγάσει το μουσείο περιλαμβάνει από προσωπικά αντικείμενα της ίδιας της Κάλλας, μέχρι βιωματικές εμπειρίες για τους επισκέπτες.

Το μουσείο θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στο όμορφο νεοκλασικό κτήριο επί της οδού Μητροπόλεως 44.

Το μουσείο για την Κάλλας θα ανοίξει τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2023. Το κτήριο ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και η διαμόρφωση του χώρου θα ακολουθεί τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει πολύτιμο ιστορικό υλικό, ηχητικά ντοκουμέντα, σπάνιες ζωντανές ηχογραφήσεις, μοναδική συλλογή δίσκων και προσωπικά αντικείμενα της μεγάλης σοπράνο, ενώ θα προσφέρει και μια μοναδική βιωματική εμπειρία. Θα είναι το πρώτο Μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στην οικουμενική Ελληνίδα και θα περιλαμβάνει εκθέματα τα οποία αφορούν την ζωή της σοπράνο, που έγραψε τη δική της ιστορία.

Την Τρίτη, 25/10, το ζεύγος Κωνσταντίνου και Βικτωρίας Πυλαρινού τίμησε τον Δήμο Αθηναίων, δωρίζοντας 50 μοναδικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας από την προσωπική τους συλλογή, προκειμένου να εμπλουτιστεί η συλλογή του μουσείου.

Η συλλογή αυτή περιελάμβανε προσωπικά αντικείμενα της ίδιας της Κάλλας – όπως το ιδιόχειρο λεύκωμά της από το σχολείο, εννέα τιμητικά μετάλλια και δίπλωμα του 1961 από τον δήμο Αθηναίων, φορέματα και αξεσουάρ που επέλεγε επί σκηνής, βιβλία και παρτιτούρες με σημειώσεις της, φωτογραφίες και προσωπογραφίες της, καθώς και άλλα σπάνια ιστορικά κειμήλια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο δήμος Αθηναίων, τιμώντας το ιστορικό Σωματείο «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας», που ίδρυσε η ίδια η καλλιτέχνιδα το 1963, και στο πλαίσιο της ευρύτερης έμπρακτης πολιτιστικής στήριξης του λυρικού θεάτρου, προσφέρει στο Σωματείο, μια ετήσια υποτροφία σε σπουδαστές λυρικού θεάτρου και μία παράσταση το χρόνο στο «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις