Λευκός Οίκος Χριστούγεννα: Το φετινό θέμα είναι το «We the People», το οποίο είχε επιλεγεί πριν από αρκετούς μήνες.

Ο στολισμός του Λευκού Οίκου σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έστειλε το γιορτινό της μήνυμα.

«Για τις φετινές γιορτές στον Λευκό Οίκο, ελπίζουμε να αποτυπώσουμε το πνεύμα που ενσωματώνεται στην ίδια την ιδέα της Αμερικής: Εμείς οι άνθρωποι» ανέφερε η Jill Biden αποκαλύπτοντας τις πρώτες εικόνες.

Όπως έγραψε,  «οι παραδόσεις μπορεί να διαφέρουν, αλλά οι κοινές μας αμερικανικές αξίες – η πίστη στη δυνατότητα, η αισιοδοξία και η ενότητα – αντέχουν κάθε εποχή». Δωμάτιο με δωμάτιο, θα υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες τι μας φέρνει κοντά κατά τη διάρκεια των διακοπών και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» κατέληξε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ παραθέτοντας μία σειρά από φωτογραφίες με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Γύρω από τον Λευκό Οίκο υπάρχουν 77 χριστουγεννιάτικα δέντρα, 25 στεφάνια και περισσότερα από 83.615 γιορτινά φωτάκια, σύμφωνα με το γραφείο της Jill Biden.

Τηρώντας το θέμα, ο Λευκός Οίκος έχει, επίσης, εκθέσει στη βιβλιοθήκη ένα αντίγραφο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας που τυπώθηκε το 1845 και αργότερα δόθηκε στον Λευκό Οίκο.

Ανάμεσα στο θέμα της διακόσμησης βρίσκονται και κάποιες παραδόσεις που ακολουθεί η οικογένεια Biden. Για παράδειγμα, από το τζάκι στην κρατική τραπεζαρία κρέμονται οι οικογενειακές κάλτσες των Biden, οι οποίες πρόκειται να γεμίσουν με ένα πορτοκάλι – μια παράδοση που εφαρμόζεται κάθε χρόνο από τη γιαγιά της Πρώτης Κυρίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις